Home

Carevasăzică, s-ar putea să avem alegeri comasate. La grămadă. Eu am început să rîd de unul singur cînd am realizat ce chin ar fi, chiar şi pentru unul care a luat bacul anul ăsta, să se descurce cu maldărul de buletine de vot pe care ar trebui să pună ştampila. Lucrul dracului! Ei, şi acum să ne imaginăm ziua votului, într-un sat din Ardeal. Se scoală dimineaţa vădana, Paraschiva, dă de mîncare la găini, îşi pune pe ea rufe curate şi mere la biserică. După slujbă, hai la şcoală, la vot.

Intră în secţie, dă actu şi primeşte 6 (şase) buletine. Aşa multe? Aşa-i anu ăsta, maică. Oftează, intră în cabină, trage perdeaua şi-şi caută ochelarii cu  rama ruptă, legată cu sfoară. Şi-i pune pe nas şi începe să răsfoiască. La primar e mai simplu. Tre să aleagă între ăsta care-i acum, pedelistu, cam hoţ şi beţiv, şi un dascăl mai tinerel, de la useleu. Merg pe beţivu, îşi zice, că mi-o dat găleta aia cu care dau la vacă. Şi mălai. Şi ulei. Şi nişte gumari.

Al doilea buletin e mai grosuţ: consilieri locali. Îi mai ştie ea pe cîţiva din listă, cu unul e chiar rudă, aşa că dă cu ştampila pe ăştia. La următoarea foaie, îşi duse mîna la gură. Consilieri judeţeni? O groază de nume, de care n-a auzit în viaţa ei. Altă foaie, preşedinte consiliu judeţean. O dă şi pe asta deoparte. Mai are două – deputaţi şi senatori. De unul îşi aduse aminte, îl văzuse odată prin sat, venise cu primaru, numai un zîmbet, înţolit şi parfumat. Strîngea mîna oricui îi ieşea în cale şi împărţea calendare. Şi pixuri.

Ridică din umeri şi luă din nou foile la rînd.  Într-un tîrziu, blestemă uşurel: bacevădumnezo, îl uitarăţi pe domnu Iliescu. Săracu, el mi-o dat la penzie…

Reclame

9 gânduri despre „Mnezău ei de comasare

  1. @Mircea: rîzi tu, rîzi, dare sînt destui care suspină după moşu…

    @shogunu: o să iasă un haloimăs… numai bun de aranjat voturi!

  2. Pingback: Mnezau ei de comasare ( Blogul lui Teaca, Brasov) : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

  3. Pentru mine e mai simplu. Voi merge la vot, dar voi anula toate buletinele, pentru că nu există nicun politician în viaţă, care să merite votul meu.

  4. pentru că nu există nicun politician în viaţă, care să merite votul meu.

    Bre, chiar aşa preacurat, neprihănit şi nemeritat te-anunţi? Oh, our precious! 😆 😯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s