Home

Timp de doi ani, opoziţia s-a ferit să atace frontal partidul etnic UDMR. Au tot sperat liderii USL că Hunor & comp vor face pînă la urmă pasul decisiv, părăsind barcazul prezidenţial. Nu numai că n-au făcut-o, dar au profitat din plin, aş zice chiar porceşte, de puţinele voturi pe care le au în Parlament (27 cu totul) pentru a obţine ce nici n-au visat vreodată.

Ultima întîmplare de la Senat, cînd ungurii i-au şantajat fără scrupule pe cei din PDL (votăm Blaga, dacă ne daţi…), pentru a obţine conducerea vacii de muls – Secretariatul General al Guvernului, a pus capac. Pentru prima dată am auzit/văzut la o televiziune fruntaşi ai partidelor fondatoare ale Uniunii Social Liberale spunînd răspicat şi fără echivoc – nu mai vrem UDMR. Gata! Ajunge! Nu mai avem ce negocia! A confirmat-o azi şi Ponta, la Cluj: „UDMR trebuie să meargă în opoziţie, iar PDL – la DNA”.

E ruptura definitivă? Aşa s-ar zice, deşi la noi veşnicia durează adesea de azi pe mîine. Presupun că opoziţia şi-a făcut socotelile, cît are de pierdut şi cît de cîştigat. Mai ales în Ardeal, unde subiectul e foarte sensibil. Sînt convins, de altfel, că mulţi ardeleni vor aplauda această decizie. Li se vor alătura destui şi de prin vechiul Regat, iritaţi mai ales de sfidătoarele pretenţii autonomiste ale udemeriştilor.

Ca şi în povestea cu Geoană, despre care unii încă mai cred că a fost o greşeală, opoziţia a decis să rupă pisica. S-ar putea ca această atitudine intransigentă să fie mai degrabă apreciată de electorat, decît nesfîrşita băltire în cozerii puturoase şi tîrguieli de culise cu samsarii puterii.

Anunțuri

7 gânduri despre „Fără UDMR!

 1. Corect, nene Teacă!
  De ce pizda mamii lor n-or încerat un discurs dintr-ăsta acum doi ani şi ceva? Vei zice că atunci nu exista USL. Da’, da’ partidele care alcătuiesc acuma coaliţia EXISTAU! Atunci TOŢI îi curtau pe unguri. Fiecare separat. Acuma că-s împeună pot să se dispenseze de ei. Au încerat să-l dărîme pe băsel cu ajutorul lor, dar „emberii”, ca totdeauna, au preferat „ciolanul”. Mă bucur c-or reuşit să rupă pisica, vorba matale. NU MAI VREAU SĂ VĂD ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI UN PARTID NECONSTITUŢIONAL !!!
  Să nu mă crezi şovin, că nu-s! Am prieteni foarte buni unguri! Da’ curvăsăria trebuie să înceteze!
  Banzai!

 2. Ehe, o să vedeţi voi, fără curve!
  Se pare că şi asta-i o greşeală, de fapt fără legătură cu demiterea lui Geoană, ci la fel ca cea făcută-n 2004 când acelaşi (Geoană parcă) a declarat că n-are nevoie de PRM.
  Greşeală, pen’ că s-ar putea să aibă nevoie de 5% ale lor pentru a realiza procentele ce depăşesc 50%, că încă nu le au în traistă.

 3. Oare o sa ajungem vreodata sa-i vedem si pe udemerei in opozitie ? Prea si-au facut de cap !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s