Home

Toată suflarea politică aştepta joi Proclamaţia de la Dăbuleni. Sau The Buleni, pentru diplomaţi. În aşteptarea lui Geoană, zeci de tîrgoveţi, ţărani, precupeţi, mămăiţe îmbrobodite, flăcăi şi prunci, tropăiau mărunt în frig, blestemau şi se îmbărbătau în faţa camerelor tv. Pepenarii păreau gata s-o pună de-o răscoală. Unii chiar ziceau că să meargă la Bucureşti, să le ceară socoteală ălora care l-au „mîncat” pe domnul Geoană.

„Dacă Ponta e bărbat, să vină aici, în Dăbuleni. Îl primim, mă?” „Nuuuu!” „Era cel mai cult om din pesedeu. Şi cel mai cinstit. Ponta are căşi în Gorj, a mîncat fabricile. Geoană n-are.” „Domnul Geoană vru să facă numa bine. Dar nu-l lăsară Ponta şi cu Băsescu.” „Huoooo!” „Nouă ne-a făcut 8 kilometri de asfalt. Se vede faptele, domle!” „Îi dorim să fie ţapăn, să nu se lase, maică. Cum să dea ăştia afară aşa un om cu mintea la cap?”

„Le-a fost frică de domnul Geoană, că ştie s-o ia în mînă. De-aia şi-au bătut joc de el.” „Ia să-l întrebaţi pe Ponta, ce-a căutat cu Udrea la masă? E? Ce-a căutat?” „Pesedeu o să ajungă de rîsul curcilor.” „Mie mi-a mărit domnu Geoană pensia, alocaţia. Dumnezeu e sus şi vede.” „Noi nu-i dăm sfaturi, că-i prea deştept. Da oriunde s-ar duce, mergem după el.” „Dacă vine Ponta, Iliescu p-acilea, îi mănîncă dăbulenii.”

Şi apăru Geoană în piaţă. Pupături, urale, lacrimi, îmbărbătări, „nu mai plînge, mamaie, te rog eu”, strîngeri de mîini, îmbrăţişări, „hai, nene, nu mai pune la inimă”. A urmat proclamaţia. „Aicea, la Dăbuleni, în sudul Olteniei, în inima ţării… Azi la Dăbuleni, mîine la Cluj, la Carei, la Milano…”. Un spici mistico-politic de colecţie. Dăbuleni, un Ierusalim al pepenarilor.

Reclame

16 gânduri despre „Un Ierusalim al pepenarilor

 1. Nene Teaca, macar dabulenenii produc totusi ceva , nu doar matreata ca o mare parte din clasa noastra politica ! Au si ei dreptatea lor !

 2. penibil ,absolut halucinant acest domn ,de la declaratiile de carciuma la proclamatia de la Dabuleni nu e decat un pas 😆

 3. Lebeniţele alea din poza lu’ matale sînt „crescute” pe modelul dovleacului lu’ geoană (ăla de-l poartă în loc de cap)? Că prea-s pătrate…
  Banzai!

 4. Pingback: Un Ierusalim al pepenarilor (Blogul lui Teaca, Brasov) : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

 5. Dom’le m-ai rupt. Mă gândeam io cum să scriu ceva, ceva. Norocu’ a fost c-am zis să mai văz şi prin alte părţi ş-acu’ măcar nu mai muncesc degeaba. Aia cu Ponta, Sârbu şi Năstase îi mănâncă dăbulenii! o puneam de titlu. Da pepeni pătrăţoşi n-aveam! 😆

 6. @Radeti, voi radeti dar in curand vom fi obligati sa conjugam verbul a dabuli: eu dabulesc, tu dabulesti, el dabuleste, noi dabulim ….
  sa fii iubiti
  marcus

 7. Se aude ca vrea sa mute capitala la Dabuleni daca ii va iesi pasenta. Si cred ca e bine, si asa acolo sunt oameni care produc ceva… dupa cum spune un ilustru comentator de p’acilea. Si se stie ca forta clasei muncitoare este cea care da avantul. Uite, ma apuc de plantat pepeni… se pare ca e o treaba respectabila.
  Am ras mult cu Geoana zilele aste, zici ca a intra Bob in el. Lichelismul in politica deja nu ma mai surprinde. Ce m-a surprins insa a fost limbajul pe care l-a folosit.

 8. Pingback: Geoana a devenit feroce « Basarica – Profund Anti basescu

 9. Da, si cred ca si finalul va semana cu cel din Twin Peaks, adica incerct. O sa ramana asa… in coada de peste. Asta petru cine o apuca si sfarsitul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s