Home

„Care-i problema cu acest Ţinut Secuiesc? Să-mi explice cineva care-i problema? Îl băgăm în traistă şi ducem undeva acest ţinut? Care-i problema?”

Întrebarea ţîfnoasă a ministrului Borbely, deşi se vrea retorică, merită un răspuns. Unul în ton cu vremurile: păi, e clar nu pot fugi căpeteniile maghiarimii cu ţinutu-n geanta diplomat, pentru că n-ar putea lua cu ele afacerile grase cu păduri şi terenuri, fabricile de lemn, învîrtelile cu apă minerală, spirt şi atîtea altele. Altfel, ar lăsa în urmă, fără să sughită, turma de „secui” sărăntoci, cei mai pîrliţi locuitori ai plaiurilor mioritice.

Observ însă că povestea asta cu „ţinutul în traistă” revine obsedant nu doar în discursul mai marilor udemerişti, pecemişti etc. O folosesc adesea unii politicieni sau „lideri de opinie”, idioţi sau doar habarnamişti (hai, dom’le, şi ce dacă-şi fac oamenii ăştia un ţinut al lor, ce, pleacă undeva cu el?). Acestora din urmă le recomand să citească, măcar pe Wikipedia, povestea războiului din Kosovo.

Nici liderii kosovari nu doreau să plece cu ţinutul în traistă. Doar că au dus lucrurile pînă la punctul de rupere (ajutaţi de inconştienţa politicienilor de la Belgrad, de naivitatea tîmpă a cancelariilor occidentale şi de setea unchiului Sam de a pune vîrtos piciorul în Balcani). Pînă la declararea independenţei n-a mai fost decît un pas.

Aşa că, dragi trepanaţi şi pafarişti români, mai scutiţi-mă de suficienţa voastră cretinoidă. Încercaţi, eventual, să şi cugetaţi, dacă aveţi cu ce, înainte de a slobozi pe gură balonaşe. Că de la grofii ăştia căpătuiţi şi negri în cerul gurii nu mă aştept să iasă din ideea lor puţină, dar fixă.

Anunțuri

3 gânduri despre „Cu prostia-n traistă

  1. Tot nu inteleg ce cauta asociatia asta culturala in Parlamentul Romaniei. Sau poate ca inteleg ca e creatia lui Ion Iliescu si ne-a facut atita rau in astia 20 de an ide la lovilutie. Nu inteleg de ce Opozitia nu ia pozitie ferma, de ce nu le da peste bot, ca la PDL n-am pretentii. ei fiind tradatori nationali. Impreuna cu PDL, UDMR trebuie judecat pt subminarea economiei de stat, genocid si atentat la siguranta nationala. Pentru ca au votat cot la cot!

  2. Vorba aia :” Dai nas lui Ivan si se suie pe divan” ! Asa se intimpla cind, de dragul de a ramaine la putere, li s-au tot facut concesii ! Deh, politica pasilor marunti !
    Parca am mai spus la dumneata pe blog, ca o sa ajungem sa-l regretam pe Vadim . Nu sintem departe ! Ca si prietenul Sandman, zic si eu : Ce face Opozitia ? Doarme-n papuci ? USL are cei mai slabi conducatori din istoria postdecembrista ! Parca ar fi Lolek si Bolek ! Parerea mea !

  3. Pingback: Matinale – 18 « Colţu' cu muzică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s