Home

Cam are dreptate amicul Constantin Gheorghe, Băsescu te face tot mai mult să te cutremuri. A luat-o pe arătură, da’ rău de tot. A devenit o caricatură de dictator african. Un Mugabe dîmboviţean. S-a proţăpit omul aseară la TVR, în faţa lu’ madam colonel Culcer, şi a început să debiteze. De toate. Că el se pricepe, aţi înţeles. „Senatul e compromis! Nu ne mai punem nădejdea în Parlament!”

Citiţi ce văd şi eu? Şi ce-ar trebui să urmeze? Dizolvarea camerelor legiuitoare şi guvernarea prin decrete? E, încă nu. Deocamdată. Dar ce-ar mai face-o, oho, îl mănîncă palmele, numai că îl cam încurcă şi Bruxelles-ul, şi Washington-ul, cu ideilor lor creţe despre democraţie şi parlamentarism… mă rog. Pînă una-alta, „îndeamnă” guvernul (a se citi porunceşte) să meargă pe o cale care încalcă grav principiile democratice.

Pentru că asumarea răspunderii executivului pe o lege e o excepţie (poate înţeleg şi limbricii aplaudaci), nu o regulă, cum ni se bagă pe gît, cu nesimţire, de doi ani încoace. Şi asta numai pentru că Parlamentul, unde coaliţia are o majoritate fragilă, nu-i trece, întocmai şi la timp, legile Lui, în forma pe care-o vrea El. E prea greoi Parlamentul, prea ineficient. Desuet. Inutil. O frînă. Numai El gîndeşte limpede, numai El are dreptate, numai El vede calea. Numai şi numai El. Ascultaţi-l: „Eu am stabilit că nu se vor reduce pensiile”. Aţi înţeles? El a stabilit! El, Supremul! Doamne apără şi păzeşte.

4 gânduri despre „El, Supremul

  1. A luat-o pe arătură mai demult, prin 2007 când a fost suspendat. De atunci urăşte parlamentul, opoziţia şi mai presus de orice pe Voiculescu. Îi e frică de eşecuri parlamentare (care i-ar submina autoritatea) şi asta poate să-l ducă la suspendare. Forţarea asumării în probleme delicate precum regionalizarea sau votul prin corespondenţă ar putea rupe coaliţia. Sper că aşa va fi şi vom vota demiterea băsescului înainte de alegerile din 2012, că a continua cu ăsta încă 3 ani nu prea văd cum e posibil.

  2. Pingback: Matinale – 9 – altceva « Colţu' cu muzică

  3. “Eu am stabilit că nu se vor reduce pensiile” ….
    Ce nu spune omul la betie. Cand se va trezi va schimba modificarea.

  4. @cristi: cam de atunci, da. Şi nu se va face bine decît după o nouă suspendare. De data asta definitiv!

    @sicti: problema e că nu mai ştii cînd e beat şi cînd nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s