Home

Un neamţ pîrît, ceva om de afaceri aciuat pe la Cluj, ne scuipă superior în creştet şi ne dă sfaturi din vîrful buzelor, ca unor boşimani.

Iaca ce crede insul despre munca românilor: Ştiţi cum este? S-ar putea să stea (românii – nn) cel mai mult la locul de muncă, însă dacă muncesc în tot acest timp este sub semnul întrebării. Nu vreau să laud nemţii sau să laud vest-europenii, dar eu, din perioada în care am lucrat în Germania, am învăţat un singur lucru: dacă într-adevăr ajungi în situaţia în care nu ai ce lucra în cele opt ore pentru care eşti plătit, faci revoluţie, te duci la superior: domle, m-ai plătit pentru opt ore, mie îmi dai de muncă pentru opt ore! Acest lucru în România este invers. Mulţi caută să înşele, în sensul în care: domle, eu sunt cel mai grozav dacă pentru opt ore plătite muncesc cel mai puţin. Asta este o lozincă în România! Degeaba stă la locul de muncă dacă nu munceşte. El trebuie să aibă atâta conştiinţă încât să îşi dea seama că trebuie să producă opt ore.

Şi cum ne sfătuieşte el să rezolvăm chestia: Gunther Wotsch are o soluţie originală pentru a schimba mentalitatea românilor. El propune organizarea unei campanii sociale, cu spoturi radio-tv, prin care oamenii să fie îndemnaţi să muncească opt ore pe zi, aşa cum sunt îndemnaţi să facă mişcare ori să consume minim doi litri de lichide pe zi. „Din jumătate în jumătate de oră să apară astfel de anunţuri, la Radio România Actualităţi, iar lucrurile se pot schimba, iar imaginea României se va îmbunătăţi”, crede Gunther Wotsch.

Hotărît lucru, mama demagogilor e mereu gravidă.

P.S. L-aş îndemna pe neamţul ăsta cu fluturi sub bască să citească măcar comentariile la articolul din RL. Dar mă tem că nu va înţelege mare lucru.

3 gânduri despre „Mama demagogilor e mereu gravidă

  1. Lassen Sictir, herr Gunther ! Cum ar vrea sa munceasca romanii pentru 150 euro pe luna ? Daca ar fi platiti ca nemtii sa zicem, fii sigur nene Teaca, nemtii nu s-ar putea compara cu ei !

  2. To’aşu’ „gunter” e cumva din fosta DDR? Întreb şi io ca prostu’ care-o lucrat în două „multinaţionale” Ro-Fr şi Ro-D.
    Cînd lucrezi pînă-ţi uiti adresa de domiciliu şi ei te plătesc pentru 8 ore, cum îi ???? Nu-l vezi, nene, pe „gunter” că-i mai bătrîn decît istoria? Dă-l în p…
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s