Home

Vă daţi seama ce maşinărie de tot rahatul e această instituţie a statului numită Institutul Naţional de Statistică, dacă un gog o poate gripa într-un minut? Carevasăzică, iese pe sticlă purtătorul de vorbe al zisei instituţii, bolboroseşte ceva şi dărîmă toată şandramaua! S-au dus dracului organizarea, calculele, alte alea, recenzorii trebuie s-o ia de la capăt, să se milogească de mujici să le de CNP-ul… Un haos.

Dar de ce-ar trebui să ne mirăm? Recenzarea se face ca acum 100 de ani, din uşă-n uşă, de parcă nu s-ar fi inventat internetul, reţelele informatice. De ce să se chinuie protozoarele astea birocratice să intre, la interne, în reţeaua de evidenţă a populaţiei, să ia frumos şi simplu CNP-urile, cînd pot să plătească nişte tanti să sune pe la uşi, să se roage de oameni să le zică aia-aia…

Aaa, dar staţi să vedeţi, că CNP-ul nu le spune ce persoane domiciliază aici, care-s plecate etc. Pricepeţi? Or, asta e o chestie vitală în alegeri, mai ales pentru a manipula votul emigranţilor. Dar, hmm, parcă avem şi legea cu protecţia datelor personale. Ce facem? Ei, lasă! Ne facem că nu există. Cine să se plîngă?

Ceva-ceva o să iasă pînă la urmă şi din recensămîntul ăsta. Vom afla că sîntem mai puţini în ţară, că avem mai mulţi şomeri, că sîntem mai bogaţi (!), deşi o treime dintre români nu au apă curentă, dar au buda-n fundul curţii, că n-avem mai deloc ţigani, că avem mai puţini unguri, dar mai mulţi secui… Va fi distractiv.

Anunțuri

6 gânduri despre „Recensămîntul proştilor

 1. Guvernul ar trebui dat in judecata de catre popor pt treaba cu CNP-ul, cind un OUG bate o lege. Asta pt ca Avocatl Poporului doarme-n cizme si maninca banii mujicilor degeaba.

 2. Nene Teaca, va fi un recensamant mincunos ! Am sunat la Ambasada Ro din Bangkok ( sint aici cu sotia la fiica mea si la 2 nepoti care si ei sint romani) sa vad cum facem cu recenzarea si mi-au spus ca ei nu se ocupa cu asa ceva !
  Am trimis e-mail si la MAE la departamentul Relatii cu publicul sa ma interesez ! Stii ce mi-au raspuns ? Ca o sa-mi dea raspuns in termen de 30 de zile ! Le-am scris sa o lase moarta ca [ina atunci se incheie recensamantul ! Asa ca sigur o sa numere cu cel putin 5 rtomani mai putin ! Halal organizare !

 3. Sandman are dreptate.
  Nenea Mircea,nu!. MAE n-are nici o treabă cu recensămîntul. MAI are!
  Îs băgat pînă în gît în treaba asta şi ştiu ce vorbesc! Detaliile vor veni pe mailul personal.
  Banzai!

 4. ca se face ca acum 100 de ani nu ma deranjeaza.
  cum poti tu sa te gandesti sa ia datele de la interne, este intrebarea???oricum ne supravegeaza si numara permanent.si fac doar pe habarnistii
  De ce sa le dam de bunavoie datele personale care zic ei ca sunt protejate?? le protejeaza ei de ei sau cum???
  daca platesti la banca o factura sau faci o depunere iti fac copie dupa buletin, daca si daca te duci in alte parti toti vor copii dupa buletine,
  acum vin si iti cer cnp-ul si alte date care nu au nimic in comun cu scopul declarat al recensamantului si ptr ca tot este democratie , daca nu le dai te amendeaza.
  Nu am o parere prea buna despre americani dar aici as aplica unul din amendamentele constitutiei lor- nu ai dreptul sa ma obligi sa spun ceva ce poate fi utilizat impotriva mea.Daca tot vrea cineva sa schimbe constitutia noastra macar sa copieze 50% din cea a SUA iar din restul sa se inspire- ca de … a fost conceputa mai demult

 5. @Shogunu: Ma gindeam ca fiind in strainatate, cu probleme te adresezi ambasadei sau consulatului tarii tale care sint subordonate MAE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s