Home

Englezii sînt amărîţi, vai de capul lor: creşte numărul săracilor din Marea Britanie. Au stabilit şi limita sub care un cetăţean/o familie n-ar trebui să coboare pentru a nu fi săraci lipiţi: adult singur, fără copii – 165 lire sterline pe săptămînă (asta vine, la 5 lei lira, 825 lei); cuplu, fără copii – 248 lire (1240 lei) părinte singur, cu un copil – 215 lire (1075 lei); părinte singur, doi copii – 264 lire (1320 lei); cuplu, un copil – 297 lire (1485 lei); cuplu, doi copii – 347 lire (1735 lei). Toate aceste cifre se referă, repet, la necesarul minim pe o săptămînă. De pildă, un englez singur, fără copii, ar trebui să cîştige lunar echivalentul a 33oo lei, ca să nu cadă sub limita sărăciei.

Noi stăm mult mai bine. Parol, aşa consideră ăştia care ne guvernează. Lăzăroiu expectora mai în vară, cu o suficienţă de om căzut în cap, că la un cîştig lunar pe membru de familie de peste 800 lei, un român e bogat! Iar dilimacul Boc arunca şi el zilele trecute o rîgîială zbanghie, cum că pensionarii o duc bine, şi că n-au fost afectaţi de criză. Vedeţi mă? Aşa stînd lucrurile, pe bune, ce aţi prefera: să fiţi săraci în Marea Britanie, sau bogaţi (după mintea lăzăroilor) în România?

6 gânduri despre „Vreţi să fiţi englezi săraci?

  1. Daca trebuie sa raspundem la intrebarea din final atunci da, mai bine englez sarac ! Da sa nu arat ca „zombie” ala din poza , doamne fereste !

  2. Da, nene! Da’ la cîtă ceaţă au… lor o săptămînă li se pare că-i o lună. Dacă mai pui şi ploaia… două luni. Deci, ăăă, la noi e mai bine. Lăzăroa ar putea avea dreptate, dacă ar muta romînica mai aproape de Ecuator. Atunci ar fi valabilă şi zicerea cu băselu şi cu Moise. Aia cu cîrmitul şi cu deşertul şi cu corabia.
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s