Home

Gîndiţi-vă la o discuţie aprinsă între nişte prieteni de pahar, într-o bombă de cartier. Imaginaţi-vă ce-şi spun mesenii, după mai multe deţuri de tărie. Cum înjură, ce bîrfesc, limbajul lor slobod. Ei, şi-acum transpuneţi această scenă, multiplicată de mii de ori, în media electronică. Mai exact, în comentariile de pe site-uri.

Eu am uneori curiozitatea morbidă să citesc ce comentează unii la diverse articole. Nu sînt un pudibond, dar uneori mi se face greaţă şi mă cuprinde o jenă teribilă. Găseşti acolo chiar şi vulgarităţile pe care le vezi adesea pe pereţii budelor publice. Iar cei mai harnici, de departe, sînt postacii de partid. Asta-i o specie recent apărută, una jegoasă, se spune chiar că respectivii sînt stipendiaţi să înjure şi să murdărească, la adăpostul anonimatului.

Venerabilul istoric Zoe Petre e pentru ipochimeni „vaca asta bătrînă”, Beţivescu e, ştiţi cine, la fel Pitiboc, Tonta sau Porumbacu. Mişcarea poponară… nu vă mai traduc, şi nici Borfeta de la Cameră, CTP= Căcănău, Tută, Pramatie, sau Blonda cu curul mare. Nu îndrăznesc să vă citez cele mai demente şi mai murdare expresii. Netul pare să înghită orice zoaie.

Întrebarea e, de ce le acceptă ziarele şi site-urile de ştiri (nu vorbesc aici de blogurile personale), de ce nu cenzurează lăturile acestor jeguri? Simplu, oricît de cinic ar părea: pentru că le aduc trafic. Postacii vor fi, o să vedeţi, un personaj de bază în campaniile electorale de la anul. O să citim în 2012… ce n-a văzut nici mahalaua lui Caragiale.

5 gânduri despre „Vremea postacilor

  1. tzz,tzz,tzz, nu e blonda cu curu’ mare :mrgreen: e nutza sau Sanzi 😆
    da,ne vom simte bine,ne vom rade ,anul viitor la alegeri 😆

  2. Pingback: Miercurea fără cuvinte (8) – Ceva altfel | Ţara vorbelor în vânt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s