Home

După ce-a fost ba Providenţialul, ba Gînditorul de la Murfatlar, ba Moise care-şi conduce poporul prin deşert (Lăzăroiu, ehe!) şi mai ştiu eu cine dracu, Băsescu a devenit, prin rîvna creieraşului din dotarea bicisnicului urmaş al Paleologilor, căpitanul Ahab, din celebrul roman al lui Melville, Moby Dick, ăla care se lupta corp la corp cu balena albă. Nu prea ştia Paleologu (Toader) cine poate fi balena albă, sau blondă, deşi se gîndea intens la un personaj din literatura universală care să-i semene Udrei.

Ai zice că e un fel de festival naţional de limbi umede care se încolonează pionereşte spre dosul măreţului. În care se înscrie mai nou, cu mari şanse, purtătorul prezidenţial de vorbe, Valeriu Turcan. Ăsta susţine, fără să sughită, că Băsescu însuşi e o doctrină!

Omul-doctrină e ca omul-orchestră, sau ca femeia cu barbă, o ciudăţenie a naturii. Dar ce contează, ridicolul nu ucide. Ia hai să vedem cele mai recente puncte forte din „doctrina Băsescu”: avem nevoie de aur pentru rezerva Băncii Naţionale (nici vorbă, rezerva e optimă, zice BNR); s-a vîndut rezerva de aur pentru salarii şi pensii (nu s-a vîndut nici un gram de aur după 1989, dimpotrivă, s-a cumpărat, zice iar BNR). Gata, hai că vă ajunge.

„Doctrina Băsescu” poate fi rezumată astfel: „dă-le orice rahat, oricît de urît mirositor, se vor găsi destui cretini dispuşi să-l înghită”. Eu tot am o nedumerire, poate mă ajută Toader (scuzaţi) Paleologu: dom’le, pînă la urmă, a răpus-o au ba căpitanul Ahab pe balena blondă?

Anunțuri

5 gânduri despre „Căpitanul Ahab şi balena blondă

  1. Nene Teaca, io cred ca mai degraba i s-ar potrivi numele de capitanul Prohab !
    Cit despre faptul ca a rapus sau nu balena blonda nu stiu, da , vorba bancului, de f…t stiu ca s-o f…t !

  2. Pingback: duminica cu muzici asortate | Ţara vorbelor în vânt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s