Home

După încrucişări şi polenizări repetate, savanţii au reuşit să creeze românul standard, pornind de la un hibrid al anilor 90, bizonul majoritar. Ce e românul standard? E românul fericit. Are, după caz, între două şi opt clase. Îl putem numi, cu indulgenţă, semianalfabet. Citeşte (cu greu) doar etichetele de pe sticlele de băutură. Ba chiar şi titlurile din tabloide.

E electorul perfect. Votează generos cu oricine, oricînd. Trebuie doar să-i arăţi o pungă sau o bancnotă. E prototipul asistatului social. Deţine între 5 şi 12 copii, o nevastă şi un cîine. Pe care-i educă grijuliu şi contondent. E sărăntoc, dar optimist. El e supravieţuitorul.

Ce iubeşte românul standard (în afară de pileală, haleală, smardoială, babardeală şi mangleală)? Nunta lui Borcea, divorţul lui Iri, muzica lui Salam, ţîţele Zăvorancei, buzele Cruduţei şi popoul Lenuţei. Plus fotbalul. Uneori şi babele care ies inconştiente noaptea, pe uliţă.

Dacă nu va tăia o bombă cu flexul sau nu va adormi, obosit, în mijlocul şoselei, românul standard va supravieţui pînă prin anii 3200, cînd aceiaşi savanţi prevăd dispariţia genei mioritice.

Anunțuri

4 gânduri despre „Românul standard

  1. S-ar putea ca romanul asta sa existe, nu stiu. Dar, el nu s-a nascut asa, a devenit asa, prin serioase eforturi proprii, dar si cu un sprijin consistent din partea autoritatilor. Pe care „autoritati” le respecta si le voteaza, cum spui, de indata ce primeste ceva de haleala. Dar, stii de ce? Fiindca nu mai are, practic, nimic, cainele, muierea si boracii nu se pun la socoteala. Nici macar idealuri (sau idealisme) nu mai are (nici n-a avut vreodata). Si, totusi, nu voteaza chiar la intamplare! Voteaza deliberat cu cel mai rau, deoarece:
    – ala i-a dat pachetul cu mancare
    – stie ca mai rau nu poate fi … sau e curios sa vada daca se poate
    – vrea sa-i „arda” pe corupti, aia fiind toti cei care au bacalaureatul, un serviciu, si o locuinta sau/si o masina pentru care s-au indatorat de nu mai stiu de ei. Stie ca pe aia vrea sa-i arda prezidentu’, si pe aia vrea sa-i arda si el. Ca de ce aia are serviciu si casa? Aia de ce are loc de munca?
    – fiind crestin practicant, cum sa iasa din cuvantul popii? Pai, nu zice popa: „sa ne rugam pentru conducatorii tarii, mai-marii oraselor, baronii locali si camarila de partid”? Si el, ce sa faca? Sa voteze cu dusmanu’ de clasa? Aferim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s