Home

Mai ţineţi minte vremurile cînd mai toţi fruntaşii pedelişti exhibau la întruniri, mitinguri şi televiziuni cravate movurlii? Era pe cînd vraciul stelar, purtătorul flăcării violet, parapsihologul paranormal Aliodor Manolea, consilia gîndirea cotrocenistă. După ce a rîs copios lumea de ei, au renunţat.

În principiu, orice culoare este frumoasă. În simbolistica politică, însă, nu merge orice, oriunde. N-o să vedeţi, paregzamplu, drapele de culoarea fecalei. Şi nici de culoarea lui Bănel. Portocaliul, pe de altă parte, e ok. Asta-i culoarea partidelor populare din Europa. De unde şi revoluţiile portocalii din Est. Care s-au fîsîit penibil.

De la o vreme, măi frate, candidaţii pedelişti la alegerile parţiale (locale şi parlamentare) au început să fugă de portocaliu. Ştiu ei ce ştiu. Oranjuliul e asociat astăzi tot mai mult cu minciuna şi hoţia. Cu eşecul. Culoarea portocalei stropşite a început să miroasă urît. Să duhnească.

Aşa că s-au refugiat într-un verde prăzuliu. Ceva între frunza udristă, ecologişti şi udemerişti. Poate nu se prinde prostimea, să-i alerge cu chiuituri. Eu chiar mi-l imaginez pe Băsescu ieşind în campania din 2012, ca profetul Muhammad, înconjurat de steaguri verzi. Iar pe Nuţi cu o rochiţă Dolce&Gabanna, cu steluţe de culoarea spanacului. PDL akbar!

Anunțuri

5 gânduri despre „Culoarea care duhneşte

  1. Se pare că la Neamţ strategia a dat rezultate…verzi, sper să fie zvonuri false. Dar dacă USL pierde nişte alegeri cu miză scurtă…PDL va fi în top nu numai la locale

  2. @Marieta: La Neamţ, da. O să scriu mîine, azi sînt prea scîrbit.

    @Contrasens: Adică, profetul e de dreapta, iar alegătorii, ăia roşii, meltenii sărăntoci, sînt de stînga. Sau cam aşa ceva. Avem un popor…de tot căcatul.

  3. Pingback: Jurnalul unui taliban | Ţara vorbelor în vânt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s