Home

Că „interlopul politic” şi „derbedeul de cartier” Traian Băsescu (conf CTP) mai face o nefăcută şi aruncă zoaie puturoase pe geamul politicii băştinaşe, poate că n-ar trebui să ne mai mire. Deşi presimt că n-am văzut încă apogeul mizeriei sale morale. Îngrijorarea mea creşte însă exponenţial cînd inşi cu glagore şi cu destulă carte îi preiau fără jenă slobozirile şi încearcă să le dea o logică, un înţeles.

Cu alte cuvinte, ne explică foarte doct nouă, celor mulţi şi proşti, cîtă înţelepciune zace în scrîşnirile tot mai fără sens ale omului. De ce o fac? Nu ştiu, pot doar să-mi imaginez. Probabil că sînt făcuţi din acelaşi aluat ca şi ipochimenii slugarnici care preamăreau cîndva orice bîlbă a „stejarului din Scorniceşti”.

Citesc, iată, un articol al lui Ioan Stanomir, profesor de drept constituţional la Universitatea Bucureşti şi şef al comisiei prezidenţiale de revizuire a Constituţiei. Despre, desigur, tribulaţiile delirante ale preşedintelui de acum cîteva zile. Le ştiţi, cele care conchid că „USL poate cîştiga, dar tot nu va guverna.” Şi ce zice profesorul: „preşedintele este cel care va selecta pe candidatul la funcţia de premier”. Şi: „opţiunea şefului statului este unica ce conduce la această nominalizare”. Scuzaţi, rogu-vă, scrierea scrîşnită şi uşor agramată dintre ghilimele, ea aparţine profesorului mai sus numit.

Greu de crezut, dar uite că pînă şi un profesor universitar, specialist în drept constituţional, se poate transforma la o adică într-un ţucălar penibil, dispus să-i gîdile orgoliul bolnav celui văzut de nişte limbişti exaltaţi ca un fel de Moise mioritic. Aţi înţeles, da? „Preşedintele selectează premierul”! Nu scrie aşa ceva în Constituţie, dar mai contează asta pentru un constituţionalist? El „traduce”, ca să-i facă plăcere şefului său de la Cotroceni.

Dacă mergem pe linia „judecăţii” lui Stanomir (Lăzăroiu, Boc, Cristian Preda ş.a.), la anul s-ar putea întîmpla orice cretinism. De pildă, să cîştige USL alegerile (cu 51% sau cu 70%, n-are importanţă), iar preşedintele să-l „selecteze” (că tot veni vorba de el pe la colţuri) pe conul Dinu Patriciu drept candidat de premier. E liberal? E. E reevaluat? E. Sau, pe ejaculatul Vanghelie. E pesedist? E. Hai că poate fi şi el reevaluat, mai ales că-i pe-o mînă cu Nuţi şi cu Oprea. Nu rîdeţi, la mintea tot mai încinsă a lui „Moise” orice e posibil!

6 gânduri despre „Ţucălarii lui Moise

  1. Pingback: Lemn de foc | Ţara vorbelor în vânt

  2. Selectarea premierului poate fi simplă: Moise o lasă pe Nuți!
    O lasă gravidă, adică! Apoi, după naștere, îl va numi pe bebeluș premier. Și, până la majorat, Moise se va sacrifica și va prelua, interimar, și frâiele guvernului 😀

  3. @sandman: să fim serioşi, e în şucăr de ochii lumii.

    @arsulici: crezi că mai poate? La cîtă licoare bagă-n el, cred că e putred.

  4. @Teacă
    Îl va pune pe Boc să-l ajute, că doar el face treburile murdare pentru pirat 😀 că doar a arătat că știe la ce e bun soarele și tenisul 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s