Home

„Miercuri seara, un pacient agitat, care nu-şi luase pastilele, a scăpat de sub supravegherea medicilor şi asistentelor, a fugit pe străzi, a dat buzna în studioul televiziunii B1 şi a făcut circ la emisiunea numiţilor Turcescu şi Cristoiu.” Din buletinul poliţiei.

Serios acum, chiar nu înţeleg cum pot analiza atît de stufos şi de doct ultimele sloboziri ale Băsescului o grămadă de oameni cu capul pe umeri.  Aici nu mai e vorba doar de mîrlănii şi zoaie politice, cum credeam pînă mai ieri. E, tot mai clar, un caz de competenţa specialiştilor psihiatri. Cum comentez? Nu comentez, păcatele mele. Omul e cu zmeul pe dealuri, azi-mîine o să iasă în intersecţii, cu steguleţe.

A devenit tot atît de credibil pe cît e azi Vadim Tudor. Prevăd că, încet-încet, îl vor părăsi pînă şi pupincuriştii stipendiaţi, gen Tismăneanu. Pentru că le e imposibil să mai susţină „ideile” pacientului naţional. Care idei? Că azi vine cu una, mîine sare la alta, se contrazice, se ceartă cu el însuşi, acum pare normal, iar peste cîteva minute patinează în absurd…

Cazul ăstuia îmi aduce aminte de un amic din adolescenţă. Băiat fain, haios, părea cu mintea în regulă, pînă într-o zi, cînd a clacat. A fost tratat, dar cam degeaba, pînă la urmă a fost închis la un sanatoriu de boli mintale. De acolo mi-a trimis cîteva scrisori. Începea normal, logic, pentru ca după o jumătate de pagină scrisul să devină total neinteligibil. Apoi îşi revenea, cîteva rînduri era logic, şi iar scăpa în „sanscrită”. Înţelegeţi ce vreau să spun?

P.S. Nu cred că Regele trebuie să-l bage în seamă. Chiar nu merită să se coboare.

12 gânduri despre „Fără pastile

  1. Comparatia cu Vadim nu crezi ca e putin fortata ? Intreb si eu , nu dau cu paru !

  2. Io de cînd tot zic că avem nevoie de un doctor „cu coaie” care să-i pună diagnosticul corect!
    Aşa am avea anticipate ŞI la prezidenţiale şi am scăpa de secta asta, care-s convins că va dispărea odată cu guru’.
    Banzai!

  3. Pingback: Poză… « shogunu'

  4. intelegem fb. asta, urpatorul bolnav rau, cand o da, total pe sanscrita ? A priceput multe omenirea, dar nu chiar pana la capat, Asa ca trecerea lui rapida, in sanscrita ar salva natia.

  5. Pingback: Am uitat… « shogunu'

  6. Pingback: Domnul Băsescu are şi suflet | Vultureşti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s