Home

Ca în celebrul film al lui Charlie Chaplin, „Dictatorul” (nici o legătură, vă jur!), Traian Băsescu se joacă pe hartă. Cu degetul. Să fie 8 regiuni? Să fie 16? Să fie 8+1? Să le dau ungurilor un mic ţinut secuiesc? Hm, grea misie. Nu doarme noaptea, săracul, de dragul românilor. Care-şi doresc mai mult decît orice – slujbă la stat, leafă bunicică, maşină nemţească, amantă, super-oferte la Carrefour, digi-tv, smartphone, bere ieftină, sănătate, educaţie, asfalt, patinoare şi terenuri de golf la sate – regiuni! Parcă şi vorba populară spune „regiunea-i soră cu românul”, sau cam aşa ceva.

Iar dacă românii vor asta, preşedintele, ce să facă,  se conformează.  Parcă-l şi văd cum va ieşi în mijlocul mulţimilor fremătătoare şi va cuvînta cu vocea-i tunătoare: oameni buni, România nu e a mea, şi nici a voastră, ci a urmaşilor, urmaşilor mei! Voi, dragi români, m-aţi ajutat să-i stîrpesc pe mogulii care voiau să fure sarea şi poşta. Ajutaţi-mă să-i stîrpesc şi pe baronii locali! Iar eu o să vă dau ceea ce vă doriţi de secole: regiuni! Şi voievozi!  Plus un grof, acolo, dar asta ne cere Europa, America, ba chiar şi Groenlanda!  Iar mulţimea, înflăcărată de importanta cuvîntare, va striga în delir: noi vrem regiuni! Şi găleţi! Şi gumari!

…la naiba, iar am aţipit la birou. Cu televizorul deschis!

UPDATE Ultima găselniţă (confirmată) a bulibaşei: 8 judeţoaie şi 2 judeţele (Har-Cov)!  Gizăs, ce i-o mai trăzni sceleratului pe sub chelie?

Anunțuri

6 gânduri despre „Noi vrem regiuni!

 1. Mi-a plăcut comparaţia cu Dictatorul, e chiar potrivită. Chiar aşa şi este, cred că joaca pe hartă îi provoacă lui Traian Băsescu plăceri prezidenţiale nebănuite.

 2. La librărie, băselu întreabă: „Aveţi globuri?”/ „Ce globuri?”/ „De alea pentru geografie.” / „Avem!” / „Vreau şi eu globul României! ”
  Banzai!

 3. Altă justificare pentru multe dintre textele prezidenţiale nu găsesc. Nu pot decât să-mi închipui plăceri sadice de a da veşti proaste, sau de a te juca puţin cu soarta oamenilor, de a suci harta după cum îţi tremură degetul.
  Când s-a trasat traseul Trans Siberianului, erau toţi în jurul hărţii, ţarul a pus degetul pe hartă, cel cu creionul a fost obligat să ocolească degetul imperial şi aşa s-a construit acea calea ferată, cu o mică buclişoară.
  Cam aşa e şi acum, doar că e un deget prezidenţial care mai şi tremură destul de des,

 4. Scrisoare Deschisa Catre Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei

  Sire,
  Sincer sa fiu nu prea stiu cum sa ma adresez Dvs. in acest demers al meu, demers facut de un cetatean al Republicii Romania, cu puternice convengeri republicane, dar cu un respect total fata de valorile autentice ale Istoriei milenare ale neamului romanesc si pe care, cu toata consideratia si admiratia mea, va rog sa-l primiti si sa-l considerati drept scuze cerute de un ilustru anonim roman, Majestatii Voastre, fata de mojicia, marlania, derbedeismul etc. cantonate in sfertodoctismul, precaritatea cunostintelor de cultura generala si a lipsei celui mai elementar bun simt care-l caracterizeaza pe asa-zisul presedinte al tuturor romanilor basescu traian la momentul in care, pe un post obscur de televiziune, v-a catalogat drept “sluga rusilor”.
  Asa cum v-am spus deja Majestate, nu sunt regalist, consider ca toti suntem egali in fata Divinitatii, de la nastere si pana intram din nou sub Judecata Divinitatii , prin urmare consider ca forma de republica este forma care raspunde crezului meu intr-o democratie autentica si dezinhibata de transmiterea ereditara a Puterii. Pe langa aceasta, desi nu sunt angajat politic in niciun fel, simpatiile mele sunt indreptate catre doctrina social-democrata.
  Cu toate acestea, Majestate, in urma educatiei primite si insusite, zic eu cum se cuvine, nu pot sa nu dau Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunosc rolul Monarhiei, si cu bune si cu rele, in Istoria neamului meu.
  Majestate, fara Apelul Dvs. si actiunile Majestatii Dvs. premergatoare “Comunicatului Catre Tara” din seara zilei de 23 August 1944, puteau mentorii actualului meu presedinte, cei aproximativ o mie de comunisti, sa se puna in cur si cap (imi cer scuze pentru limbajul licentios care nu se inscrie in canoanele protocolare ale adresarii catre Majestatea Voastra) si nu ar fi putut determina Oastea Romana si Generalii acestei Ostiri sa lupte in continuare pentru binele tarii, respectiv pentru eliberarea Ardealului pe care acum, acest tradator de neam si tara se pregateste sa-l ofere pe tava maghiarilor, ca rasplata pentru mentinerea la Putere a unui Guvern si Presedinte impopulari si pe zi ce trece tot mai ilegitimi.
  Cu tot respectul, va rog, ca pe langa scuzele prezentate, sa acceptati si rugamintea unui cetatean roman care considera ca implicarea Dvs. activa si benefica, umar la umar, cu fortele democratice din aceasta tara, ar reprezenta, ca si la momentul August ’44, un factor catalizator si mobilizator care sa duca in final la reinstaurarea statului de drept in Romania.
  Sire,
  Pana la plecarea Dvs. din tara ati trait, de la o varsta frageda, experienta a doua dictauri: cu parere de rau o spun, a tatalui Dvs. si a Maresalui Antonescu, dupa care a trebuit sa asistati neputincios din exil la instaurarea si perpetuarea, vreme de jumatate de secol, a dictaturii comuniste in tara noastra. Sunt convins ca si acum priviti mai mult decat cu ingrijorare la fenomenul instaurarii unei dictaturi speciale, pe model mafiot, in aceeasi tara a noastra.
  Majestate,
  Nu lasati sa se intample acest lucru, cu metodele si intrumentele democratiei dublate de personalitatea si autoritatea Dvs. marcanta, legitima si recunoscuta pe plan mondial, alaturati-va fortelor democratice din aceasta tara in lupta de eradicare a ciumei portocalii.
  Va doresc o Viata Lunga, Putere si Sanatate
  Sa Fiti Iubit
  marcus

 5. Eu nu il vreau pe uzurpator.
  Daca el ar fi in camasa de forta, ar delira pentru patru pereti. Din pacate delireaza in fata noastra si ii chinuie pe rumanii-romani
  Vom scapa si de talpa iadului. Sunt pe fuga asa ca nu ma pot desfasura.
  Sa fii iubit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s