Home

Ce lovitură a dat primarul Bucureştilor cu pasajul Basarab! Cred că puţini îşi dau seama de amploarea acestui eveniment. Şi de consecinţele sale previzibile. Sorin Oprescu este omul momentului. Clar. În timp ce vîrfurile puterii, cu Udrea vîrf de lance, se dau de ceasul morţii să-l caroteze, prin orice mijloace, iar cei din opoziţie înoată într-o apă mîloasă, în siajul lui Băsescu, el inaugurează o lucrare faraonică, de care ar fi fost tare mîndru pînă şi Ceauşescu.

Nu-i vorbă că profită doctorul de ocazie şi face spectacol: lumini, lasere, confetti, fanfare, majorete, sfinţire cu sobor, dă interviuri, hăhăie histrionic („sînt primarul bestial, care face totul legal”)  şi le arată ţurca bocilor şi udriştilor. Pînă şi inscripţia de pe placă e parşivă: „Început de Băsescu (ăla care, vedeţi, nu e în stare să termine nimic), finalizat de Oprescu” (adică, dom’le, eu sînt om de cuvînt!)”.

Cineva spunea că Oprescu a cîştigat deja alegerile de anul viitor. Nu e exagerat, bucureştenii (românii) sînt sătui de promisiuni neonorate, sau de inaugurări fantomă: bucăţele de autostradă, şosele care se strică după o lună, spre bucuria regilor asfaltului, bude săteşti la preţ de vilă,  ş.a. Şi sînt dispuşi să pună ştampila pe unul care mai şi face, nu doar găvăreşte incontinent, precum vuvuzeaua de la palatul Victoria.

Cine-l va mai opri pe doctor după ce va inaugura şi stadionul naţional? Deşi acolo îşi vor da coate, parcă văd, martorii lui Băsescu. În frunte cu liderul sectei. V-aţi mira dacă undeva, cîndva, după locale, Ponta şi Antonescu (mai ales el) îşi vor călca pe mîndrie şi-i vor propune realesului primar general al capitalei să fie candidatul USL la preşedinţie?

P.S. Prietenilor uşor nedumeriţi: eu încă mai cred în steaua lui Crin. Constat doar că şi doctorul ar putea fi o soluţie. Atît.

Anunțuri

6 gânduri despre „Ecce Homo!

  1. Cred ca Oprescu n-are nevoie de sustinerea niciunui partid pentru a cistiga iar, asa cum n-a avut nevoie la alegerile trecute. Basescu n-ar fi cistigat niciodata Bucurestiul daca nu era in alianta cu PNL. Multi nu l-au votat.

  2. M-am ferit să spun ceva despre Oprescu, nu locuiesc în Bucureşti, e aiurea să-mi dau cu presupusul. Remarc de mai multă vreme ce organizat îşi eşalonează Sorin Oprescu proiectele terminate, cu tendinţă evidentă de crescendo şi cred că mai are câte ceva la manşetă. Şi da, cred că Dan Şelaru a zis bine, Oprescu a câştigat deja alegerile pentru primărie din primul tur.
    Foarte important, n-a cochetat cu nici un partid, nu vizibil. Cred că are planuri mai pe termen lung, mai sunt şi alegeri prezidenţiale.

  3. @Marieta: observaţie corectă. Aşa văd şi eu lucrurile din Braşov. Şi apropo, am uitat să pun link la Şelaru!

  4. Ţoapa aia de udrea uită că şi băselu’ a cîştigat Bucureştiul tot prin atitudinea lui de „şmecher de Bucureşti” . Poate că Sandman-san are dreptate. De nu are alianţa cu liberalii băsescu nu ajungea niciodată preşedinte. Io-s „votac” liberal din ’90. Totuşi pe chior nu l-am votat niciodată! Nu-s înregimentatşi chiar de-aş fi fost, am un cap care să mă dirijeze. Nu-i suficientă o comandă de la vreun lider de partit. Oprescu are toate şansele ca şi candidat independent. Voturile Bucureştenilor şi le-a asigurat. Rămîne să convingă şi ţara. Plus că o campanie electorală costă…
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s