Home

„Vă asigur că nu vom pleca de aici cu Ţinutul Secuiesc în raniţă”, zice Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna. Dar nu e nici o problemă, Tamas bacsi, eu te cred! Nici cei din Kosovo n-au plecat cu regiunea aia în raniţă, au rămas pe loc! Aşa cum nici cei din Transnistria, Abhazia, Nagorno-Karabach, Osetia, nu şi-au cărat provinciile în altă parte.

Au rămas, dar n-au mai recunoscut autoritatea statelor din care făceau parte. Şi şi-au declarat independenţa. Cu destul succes pentru Kosovo, cum bine şţiţi. Aşa că, musiu Tamas, mai slăbeşte-mă cu argumentul ăsta pentru idioţi, trepanaţi şi handicapaţi mintal.

În ce-l priveşte pe George Scripcaru, care nu vede nici o problemă să-i lăsăm pe româno-maghiaro-secuii ăştia să-şi facă damblaua cu ţinutul lui peşte, îi spun, amical, doar atît: George, pune mîna pe ceva cărţi de istorie. Iar dacă n-ai timp, întreabă nişte braşoveni mai bătrîni, care au trăit în zona aia după cedarea Ardealului (dacă mai trăia tata, ţi l-aş fi recomandat călduros), sau care au prins anii stalinismului, cînd Regiunea Autonomă Maghiară era un fel de stat în stat. Poate reuşeşti să înţelegi de ce, dincolo de rahaturile voastre politicianiste, a-i lăsa acum pe udemerei să-şi facă autonomiile ar fi o idioţenie totală. Dacă nu o crimă. Pentru care v-ar blestema şi nepoţii nepoţilor nepoţilor voştri.

Anunțuri

5 gânduri despre „Cu ţinutul în raniţă

  1. Nene Teacă, io cred că, în primă fază, ungurii, cu ţinutul lor secuiesc cu tot, s-or inspirat din istoria statului Lesotho (ăla înconjurat di toate părţile de Africa de Sud). Io mă indoiesc, fix ca trestia în vînt) că ăsta-i ultimul lor scop… Ei vor (cel puţin) regiunea „furată” din teritoriul ultimei ungarii mari, pe care-or „stăpînit-o” vremelnic (cu toate ororile comise) pe vremea amiralului de balaton. Părerea mea. Nu-s istoric! Îs „decît” inginer…
    Banzai!

  2. ehe,Adrian,primaru’ vost nu pe carti de istorie tre’ sa puna mana ci pe constiinta :mrgreen: da’ cred ca nu stie ce-i aia asa ca recomanda-i DEX-ul mai intai! pe urma mai vorbim 👿
    astia care se comporta precum scripca (ru) se numesc cozi de topor,parca 👿

  3. Mamaaa, ce autonomie le-as trage astora cu basca. Infasurata pe bata. Sa ii aud urland cum aud cainii in Giurgiu.
    Basescule, sictir!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s