Home

Nu e săptămînă în care preşedintele, acoliţii şi purtătorii de ţucal, să nu se refere, isterizaţi, la „televiziunile mogulilor”. Care fac şi dreg. Bun, cele două, Antena 3 şi Realitatea, sînt asumat antibăsiste şi antipedeliste. Uneori chiar întrec măsura. Şi? Sînt zeci de televiziuni pe piaţă, care-i problema? Există telecomanda, de ce n-o folosesc?

Şi-apoi, niciuna din cele două televiziuni de ştiri nu trece, în mediul urban, de o audienţă medie pe zi de 120.000 de persoane (în mediul rural audienţa e nesemnificativă). Doar în prime-time se ajunge la 230.000 de telespectatori (A3), respectiv 170.000 (RTv). Păi atunci, de ce fac spume la gură băsiştii, de ce sînt atît de nevricoşi?

Eu nu văd decît o explicaţie. Cei 200.000-230.000 care urmăresc zilnic A3 şi RTv  sînt, de regulă, purtători de mesaj. Factori de influenţă. Ei contează în zona propagandei infinit mai mult decît cei 400.000 care se uită în medie pe zi la ProTv, să zicem. Motiv pentru care nu „Dansez pentru tine” le dă fiori băsiştilor, ci „Sinteza zilei”. Nu „Happy hour”, ci „În gura presei”. ProTv-ul e, din punct de vedere strict propagandistic, precum apa sfinţită. Nu face rău, dar nici bine.

Aşa că Băsescu şi sectanţii lui au toate motivele să urască visceral, din toţi rărunchii, Realitatea, şi mai ales Antena 3. Pentru că sînt, zi de zi, cu ochii pe ei. Pentru că nu-i lasă nici să respire. Pentru că le pun mereu şi mereu oglinda în faţă. Pentru că sînt, pur şi simplu, anti.

Anunțuri

7 gânduri despre „De ce urăşte puterea televiziunile mogulilor

 1. „ProTv-ul e, din punct de vedere strict propagandistic, precum apa sfinţită. Nu face rău, dar nici bine.”
  Aici te înşeli, nene Teacă! Pro-Tv a „format” o generaţie! O generaţie de inculţi. de propovăduitori ai submediocrităţii, a cocălărismului, a „neamului prost” cu gipane, haine de fiţe, cluburi…. O generaţie de „prăpădiţi”, ca să citez un clasic în viaţă. O generaţie care a dobîndit dreptul la vot!!!
  Ce promovează acum ProTv-ul? Pe lîngă „ţopăi pentru tine” şi alte căcaturi? Pe State, bre. State de România!!! Adică ţară de borîturi. Şi dumneata zici că-i ca „apa sfinţită”???
  Şi A1 şi A2şi PrimaTv şi toate altele asemenea promovează numai căcaturi, menite să îndobitocească lumea, pe motiv de „audienţă” şi că „asta cere poporul” şi că „dacă se vinde..”! Televiziunea de stat a devenit sluga lui băsescu.
  Mă număr printre ce 120 de mii care preferă să nu se uite la asemenea porcării. Nu-s un formator de opinie, da’ mă pot lăuda că „am destupat” nişte minti. Cred totuşi că ăia 120 de mii îs prea puţini.
  Banzai!

 2. @shogunu: ai dreptate pînă la un punct. Din punct de vedere al propagandei politice nu contează.

  @sandman: exact

 3. Drept! Nu fac propagandă politică. Aia se face pro putere pe televiziunea NAŢIONALĂ!!! O Combat doar A3 şi RTv. Privitorii la Alte posturi VOTEAZĂ!!! Asta-i tragedia.
  Banzai!

 4. Corect. Mai e un factor, poate chiar mai important. Băsescu e un sociopat, ceea ce explică tupeul, minciunile, impulsivitatea, iresponsabilitatea, indiferenţa faţă de suferinţa altora şi egocentrismul său. Numai un dereglat mintal poate să manipuleze şi să mintă fără remuşcări aşa cum o face Băsescu. Asta îl face şi extrem de suspicios faţă de cei din jur, care ca să-şi menţină poziţia trebuie să îi aducă constant dovezi de loialitate. Adică să-l pupe în cur. Pupincurismul direct (laude, osanale, „suntem urmaşii lui Traian”) e practicat de toţi apropiaţii lui în privat, însă în public nu toţi sunt capabili. Un TRU, Baconschi sau Funeriu de exemplu o fac şi în public fără nici o problemă, însă unii ca Pleşu sau Cărtărescu nu. Ei preferă pupincurismul indirect: atacul furibund la duşmanii şefului. Pleşu de ex. mai strecoară câte o critică foarte blândă la adresa zeului, dar când vine vorba de Antonescu, Ponta, A3, RTv etc. atunci descoperă zăcăminte uriaşe de zoaie în pix.

  Până la urmă, dacă scăpăm suficient de repede de ei, experienţa acestor doi ani ar putea să fie pozitivă. Fără ea i-am fi crezut pe mulţi pedelişti sau pe ăia din adunătura imundă de la GDS politicieni sau oameni de cultură onorabili. Până şi Boc ar fi trecut drept un politician bun şi corect. Şi toţi ăştia ne-ar fi otrăvit încet mult timp. Aşa însă ştim cu cine avem de-a face. Nu îmi fac iluzii că nu mai sunt mizerabili şi ticăloşi prin opoziţie, dar cu siguranţă sunt mai puţini acum.

 5. io zic sa dea o lege prin care ne obliga sa ne uitam „decat” labe unu,10 tv sau TVR 👿
  RTV nu e chiar in totalitate anti,sant acolo cativa basisti :mrgreen:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s