Home

A fost chiar haios bosul CJ Iaşi, Constantin Simirad, cînd a conchis, cu un cinism şmecheros, că în toată ţara slujbaşii din instituţiile publice au ajuns să bocăne febril cu ciocanul şi şurubelniţa în pereţi, în căutarea „puricilor”. După întîmplarea tragi-comică de la Iaşi, paranoia s-a instalat în primării, consilii judeţene şi alte instituţii. Frica a devenit aproape palpabilă şi a cuprins funcţionărimea de pretutindeni.

Şi nu numai. Credeţi că cei de la privat sînt scutiţi? Cam toţi bănuiau că pot fi oricînd ascultaţi, filmaţi, înregistraţi, acum au dovada. Nu m-ar mira ca multe întîlniri de taină să se desfăşoare de-acum înainte în bude, prin parcuri sau în bombe de cartier. Pentru orice eventualitate.

Asta mi-a adus aminte de un film iconic, The Conversation,  al lui Francis Ford Coppola, în care Gene Hackman, un expert în supraveghere, sfîrşeşte prin a-şi demola cu furie apartamentul, în căutarea microfoanelor, după care, învins, cîntă abulic la saxofon, în mijlocul dezastrului. Teribilă metaforă. Paranoia, ca mod de viaţă.

Anunțuri

6 gânduri despre „Paranoia

  1. @ sandman; Eu nu cred ca ne-am intors in urma cu 21 de ani ! Nici nu cred ca am plecat de acolo ! Intre timp ne-am perfectionat incontinuu mijloacele audio-video, dar in schimb cei care le utilizeaza sint prosti ca napu ! Incet incet se instaleaza dictatura, si nu orice fel de dictatura, ci cea a neamului prost !

  2. „…se desfăşoare de-acum înainte în bude…” Hai nene Teacă, ce dracu’, sîntem ardeleni! 😀 Pe la noi, pluralul de la budă îi buZI 😆
    Am văst filmu’
    Banzai! şi nu te supăra 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s