Home

În timp ce voi vă distraţi la iarbă verde, soare şi grătărele, eu stăteam ca un erou (necunoscut) în faţa televizorului, urmărind înfrigurat desfăşurarea marelui congres. Vreţi să ştiţi cum a fost? Hai că vă spun. Mai întîi a vorbit Boc. Repede-repede. Despre măreţele realizări şi neasemuitele reforme. Sala a scandat în delir: „Emil Boc, preşedinte”! Iar un flutur a exclamat cu voce tremurîndă că Boc e la fel de bun ca TVA-ul, că e deductibil.

Apoi a venit chiar El, încălecătorul, care le-a recitat foarte frumos, ceva de genul „Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său, Theodosie”. Le-a spus: „dragii mei, rămîneţi uniţi, mergeţi înainte” şi alte cuvinte alese şi simţite. După care a plîns. A zecea oară (de la momentul dragă Stolo). Pe motiv că Petrică i-a întors spatele. Acum 10 ani. Oof, necăjit trebuie să fi fost în tot timpul ăsta, dacă n-a putut uita ofensa pe care i-a adus-o „Petre, eşti cel mai bun” Roman. Cîîît s-o fi chinuit. Cîîîte nopţi albe o fi făcut. Cîîîte lacrimi amare o fi vărsat în liniştea Cotrocenilor. Dar şi-a revenit, ca un adevărat bărbat de stat şi le-a zis să n-aibă grijă, că românii vor măsuri de dreapta. Numai să nu se mai ducă nepregătiţi la televiziunile moguleşti, şi-o să fie bine.

Ei, au mai făcut ceva gălăgie ăilalţi, din tabăra lui Blaga, c-o fi, c-o păţi, dar n-au avut spor. Ba, s-a trezit să vorbească un blagist cu mustaţă, Cezar Preda, auzi chestie, cică PDL are o mentalitate dementă!  Nemernicii au fost repede puşi la punct de doamna Udrea. Într-un superb deux-piece alb, cu părul bălai fluturîndu-i pe umeri, ea a negat vehement că ar fi un Băsescu cu fustă, aşa cum susţine teleopoziţia. Eu nici nu am chelie, ar fi spus ea indignată unor apropiaţi, în pauză. Ei, şi uite-aşa, Boc a fost reales la al nuştiucîtelea congres. Cu aplauze şi ovaţii. Curios, totuşi, a lipsit de la acest moment epocal pentru ţară poate cea mai importantă personalitate. Ideologul reformelor, Jeffrey Francks! Am auzit, pe surse, că tocmai vizita fabrica de pantofi Clujeana. Altfel, a fost frumos. A meritat să pierd o frumoasă zi de sîmbătă închis în casă. Dar în viaţă trebuie să te sacrifici uneori.  V-a plăcut?

Reclame

9 gânduri despre „A zecea lacrimă

 1. Ne pierdem timpul cu dobitoacii astia. Dupa ce vezi Colapsul ARgentinei, iti dai seama ca astia sint tradatorii romaniei. Inca din 90. Cu Petre Roman facind contractul cu AIrbus, cu vinzarea flotei, apoi cu PSD privatizarea petrolului si restul, contractul Bechtell, apoi cu Tariceanu vinzind zona Insulei Serpilor. So…

 2. Nene Teaca, era de asteptat sa iasa pitibocul ! Multi dintre eventualii votanti ai lui Blaga cu siguranta au fost santajati cu eventuale dosare ! Cind ai toate serviciile secrete , e foarte usor sa faci acest lucru, basca lacrimile de crocodil ale lui Chiombu !
  Zice Udrea ca n-are chelie ? Ia sa o caute careva dedesupt, acolo cu siguranta are !

 3. haoleo,cu ocazia lu’ congresul pedeleprelor ti-ai schimbat lucul ,mai draga 🙂 da’ neste emoticoane tot n-ai pus 🙄
  pai,nutza nu e un base in fusta ,e sub base ,fara fusta 😆

 4. E bine ca a iesit Boc si garda pretoriana a lui Base. Acum sunt sigur ca nu mai este cale de intors din drumul catre cimitir.
  A,sa fie intr-un ceas bun noul format!

 5. @sicti: chiar mă gîndeam să scriu, e o alegere favorabilă opoziţiei. Ideal ar fi să-l ţină pe Boc şi la guvern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s