Home

Nu le-a căzut deloc bine udemeriştilor apariţia Partidului Civic Maghiar. Mai ales după ce pecemiştii au cîştigat nişte primării prin secuime. Acum se văd în faţa unei noi ameninţări. Parcă şi mai a dracului: Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Cu un vîrf de lance care le dă fiori – Laszlo Tokes. „Politica hegemonică a UDMR s-a sfîrşit”, exclama deunăzi liderul noii formaţiuni, Toro Tibor. Dacă nu se vor pune tălpi la tribunal, PPMT va ieşi curînd pe piaţă. În forţă.

Bine, veţi spune, cine ar avea interes să fărîmiţeze voturile electoratului maghiar, cu riscul ca acesta să nu mai aibă reprezentare în parlament? Curios, chiar guvernul de la Budapesta. Nemulţumit, se pare, de felul în care răspunde UDMR la „comenzi”, executivul condus de Victor Orban a decis că e momentul să pună piciorul în prag. Sperînd, nu ştiu cît de realist, ca PPMT să ia faţa UDMR-ului. Aşa că a pariat toţi banii pe Tokes. La propriu.

Ocazia a fost legea cetăţeniei pentru maghiarii din afara graniţelor. Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania a deschis mai multe aşa-zise Centre ale Democraţiei, care oferă consultanţă celor care vor să obţină cetăţenia maghiară. Ei bine, exact aceste centre au fost luate la puricat zilele trecute de către Garda Financiară! Al cărei preşedinte se numeşte Arpad Csaba Ladanyi! Udemeriştii bănuiau de ceva vreme că Centrele au fost înfiinţate cu sprijin financiar de la Budapesta şi că ele sînt în realitate nişte birouri de recrutare de membri pentru partidul lui Tokes!

Momentul adevărului va fi la localele din primăvară. Atunci se va vedea cît a pierdut din electorat UDMR, în favoarea „civicilor” şi a „popularilor”. Şi ce şanse mai are să intre în viitorul parlament. Gherila, mai ales în secuime, va fi totală. Dincolo de interese, un lucru le uneşte: fiecare din cele trei formaţiuni maghiare are ca obiectiv primordial autonomia ţinutului secuiesc!

P.S. Acum veţi înţelege mai bine de ce se ţin cu dinţii liderii udemerişti de Băsescu şi de PDL. Şi de ce fac un lobby îndrăcit pentru coborîrea pragului electoral la 3 la sută.

Anunțuri

13 gânduri despre „Gherilă maghiaro-maghiară

 1. Sper sa nu-i mai vad niciodata la conducerea Romaniei. In afara faptului ca au devenit si putred de bogati, au si lucrat subversiv la destramarea Romaniei.

 2. @sandman: îţi dai seama ce aiuriţi sînt şi ăştia la Budapesta, le dau peste gioale udemeriştilor, şi pierd toţi!

 3. Da Doamne, vorba marxistului, sa-si vire dracul coada intre ei sa nu-i mai vedem in parlament in vecii vecilor !

 4. nici io nu mai vreau sa-i vad in parlament 👿 daca vor sa faca politica n-au decat sa se inregimenteze la un partid politic(nu uniune cum e a lor) romanesc . are balta peste :mrgreen: e multe partide (sant,desigur 😆 )

 5. Dacă scade pragul electoral la 3 %, halimai total. Reintră PRM şi altele mai mici… Ce-ar fi să mă apuc să reînfiinţez PUNR-ul??? Oi avea destul timp să-mi fac de-un 3 % ?
  Cei mai interesaţi de scădeea pragului ar trebui să fie portocalii. Nu-i prea văd, în mod nomal să mai treacă de 5. După „congresul” lor, sau ce mare căcat o mai fi ăla, io văd nucleul lui Blaga, ăia vechii, că rup iară PD-ul de pedelepre.
  Banzai!

 6. Are rost sa intreb daca legea partidelor premite formatiuni pe criterii etnice, culturale sau regionale? Din partea mea se pot faramita pana la atomizare. Impreuna cu PDL si gasca de baieti nebuni.

 7. Boc vrea sa-i scada pe USL-isti la sub 50%. Spera sa inscrie si ei o alianta sau uniune la tribunal si sa adune voturi intr-o singura galeata numai ca daca baga si UDMR in gasca pierd si voturile pe care le-ar aduna de unii singuri. Daca Boc vrea sa-i coboare pe USL-isti, o miscare subtila ar fi sa le bage UDMR sub plapuma, in pielea goala. Nu stiu insa daca nu le-ar creste procentele, daca UDMR ar iesi de sub plapuma cu curu spart.

  http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/05/e-mail-pt-emilica.html

 8. Hopaaa, „ne-am” schimbat look-u’ 😀
  N-am dreptate chiar totdeauna, nene Teacă! „Decît” că-s „fecioară” şi „maimuţă” în acelaşi timp şi-mi sar în ochi „cestii”… Mama zice că am „gură spurcată”… 😀
  Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s