Home

N-am  înţeles niciodată de ce se spune despre un om hain, rău, crud, cu inimă neagră, că e cîinos. Aşa apare şi în dexonline. Se mai spune şi că respectivul are suflet de cîine. Asta e o tîmpenie monumentală. Se vede treaba că uneori şi „înţelepciunea populară” naşte imbecilităţi. Nu există alt animal mai fidel şi care să iubească necondiţionat, aşa cum o face cîinele. Cine nu vede asta e handicapat. La suflet.

A fost doar o paranteză, ca să trec spre subiect: cîinii fără stăpîn. Sau vagabonzi. Sau comunitari. De nişte ani buni, primăriile  se tot strofoacă să găsescă o soluţie. Pentru că sînt o pacoste. Pentru că atacă în haită. Pentru că au murit oameni din cauza lor. Bun, trebuie făcut ceva. Pe ici pe colo, s-a rezolvat. Unii, nişte grobieni idioţi, cu parul. E greu cu civilizaţia p-acilea. Chit că nu e mare filozofie. Îi aduni de pe străzi, îi duci în adăposturi, îi sterilizezi, îi deparazitezi, îi vaccinezi şi le dai drumul. Doar pe cei bolnavi îi eutanasiezi. Evident, costă ceva. Dar în cîţiva ani nu mai ai probleme.

Numai că şi aici îşi vîră dracu heblul. Pentru că se fac bani căcălău din chestia asta cu cîinii. Aveţi aici o mică parte din afacerile unor băieţi deştepţi şi iubitori (?) de căţei. Iar dacă Parlamentul va da drumul la legea clocită de nişte pedelici interesaţi, primăriile nu vor mai avea greţuri să pună în operă „soluţia finală”. Pe bani grei.

P.S. E de-ajuns să te uiţi peste nişte comentarii pe net despre această speţă ca să-ţi dai seama cum e omul. Adesea, primitiv şi ipocrit. Se emoţionează cînd vede cum e salvat un căţel după tsunami, la mama naibii, în Japonia, dar rîgîie aprobator cînd unii de-ai noştri belesc bietele patrupede şi le aruncă la gunoi. Dacă nu cumva le dă chiar el mici cu sticlă pisată. Suflet de cîine, ziceţi?

Anunțuri

15 gânduri despre „Suflet de cîine?

 1. Aici sînt de acord cu Sandman-san!
  Sînt pescar. Pestele poate alege să vină sau nu la momeala mea. Dacă nu-i rănit rău de cîrligul meu (în caz că-l prind), îi dau drumul. Un animal nu are nici o şansă în faţa glonţului. Io aş interzice vînătoarea! Punct!
  Iar pe ăluia care chinuie un animal i-aş face fix acelaşi lucru, io cu mîna mea, privindu-l în ochi şi cu zîmbetul pe buze. Încă un punct!
  Banzai!

 2. @sandman, shogunu: o să scriu într-o zi şi despre pisici. La noi fug cînd se apropie omul. Pentru că sîntem descreieraţi şi cruzi. În zona mediteraneeană, nu. Pentru că le respectă.

 3. ooo,am si catei si pisicute 🙂 ar fi bine sa aiba omul suflet cainesc! normal ca e vorba de firfirei in treaba asta curat portocalie! 👿

 4. 1). Sincer, NU A MURIT NIMENI DIN CAUZA CAINILOR VAGABONZI! Asta este o DEZINFORMARE DE CEA MAI JOASA SPETA! Spune-mi un caz concret si eu iti spun ADEVARUL!

  2). Modul in care a fost ciopartita „Legea Marinescu 2” duce la prezenta CONTINUA a cainilor vagabonzi pe teritoriul „patriei noastre”, ca o sursa perpetua de venit pentru hingheri, Protan si capusele adiacente!

  3). Comisia pentru Administratie Publica a inaintat aceasta lege catre Camera Deputatilor (Derutatilor, cum doriti…) cu amendamente ILEGALE, prin FRAUDA!

  4). Se pregateste adoptarea acestei legi, in varianta PDLprelor, tot prin FRAUDA! (Roberta, iesi afara, scarba infernala!)

  5). Intreg procedeul de sterilizare/adapostire/returnare a fost evaluat ca fiind MAI IEFTIN decat „euthanasierea” (cam de 3 ori!). DECI, care este logica din spatele politicii de euthanasiere?!

  6). Aceasta lege, in varianta PDLprelor, este o LEGE PROASTA! Iar o lege PROASTA este ca holera, ca tifosul: DISTRUGE TOT CE ATINGE, SI CONTAMINEAZA CEEA CE NICI NU REALIZEZI! Pe sistemul fenotipului extins, efectele unei asemenea legi ORIBILE vor fi simtite unde nici cu gandul nu ganditi!

 5. 7). Presupunand prin absurd ca ar fi adus amendamente bune, numai simplul fapt ca acestea sunt ILEGALE iar legea a fost adoptata prin FRAUDA constituie un PRECENDET de natura sa pericliteze grav siguranta nationala!

 6. @vladcelgroaznic (brr): ce te mai miri, ăştia „eutanasiază” şi oamenii, care mor pe capete pe la porţile spitalelor închise…

 7. Adrian, ce secs are pisica ta? daca e berbat ne putem incuscrii 😆 eu am doar fetite 😎 (patru dracusori negri )

 8. Dar, iată ce zice „Dicţionarul universal al limbei române”, al lui Lazăr Şăineanu: „hain a. 1.rebel, trădător: boier vechiu, ghiaur hain! Pop.; 2. perfid, de rea credinţă: nu mi-i ciudă de străini cât de pîmânteni haini Pop.; 3. rău la inimă: sfârşitul omului hain At. [Turc. HAYIN].”
  Ei, nu-i aşa că nu cîinii (maidanezi, comunitari ori vagabonzi) sunt „haini”?

 9. Nenea Teacă, pun pariu cu matale pe ce vrei că de mine nu fug mîţele. Prind orice mîţă de pe stradă, timp să-mi dai şi să nu mi-o sperie careva ca să fugă! Şi le prin nu ca să le fac rău. Îmi plac şi mîţele, da’ prefer cîinii. Cu un motan ceacîr al unui prieten dădeam „lupte grele”. Io pierdeam totdeauna. Îmi trebuia o juma’ de spirt să-mi „ling” zgîrieturile, da’ de fiecare dată cînd ne întîlneam o luam de unde am lăsat-o. Acuma-i „armistiţiu”, că motanu’ (un birmanez) s-o mutat la Timişoara cu tot cu prieten. 😦
  Banzai!

 10. suflet de neom.
  Orangujatii sunt ne-oameni.
  Cu infatisare pe masura.
  Ati vazut pe vreunul sa arate la infatisare si caracter cu oamenii ?
  Restul nu mai conteaza.
  Daca nu ii luam cu parul pietrele, s.a.,orangujatii zburda.
  So, pe ei, cu parul, molotoavele, huiduieli, cu netul, su satirele, tot ce incape.
  In timpul acesta de restriste opozitia doarme, sper ca nu somnul de veci.
  Ah, ba nu, mai un discurs pe ici, mai o motiune pe colo, si romanul rabda ca e rabdator din fire.
  Si cainii vor fi ucisi si dati la export.

  Nu-i rabde pamantul pe orangujati.

 11. Am citit odata sub o imagine cu un copil si un catel: „Visul meu este sa devin persoana aia minunata care cainele meu crede ca sunt”. Mis-a parut genial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s