Home

Jenantă îmbulzeala asta disperată pentru cîte ceva. Azi la ulei, altădată la zahăr, scaune, maşini de găurit sau apă sfinţită, mîine la detergent sau pamperşi. Oameni de toate felurile, mai tineri sau mai bătrîni, unii plîngîndu-se că sînt operaţi, bolnavi, vai de capul lor, dar nerenunţînd nici morţi  la coada la care au stat cîteva ore bune. Ca să ce? Ca să prindă o promoţie.

Nu mă bag în chestii sociologice, nu comentez acum dacă sărăcia sau doar tentaţia chilipirului i-a mînat în luptă. Tocmai am auzit însă un psiholog cu o teorie cutremurătoare: mulţimea, grămada, gloata are în astfel de momente un coeficient de inteligenţă (IQ) mediu de 37. Dumnezeule, 37? Asta înseamnă că gloata are mintea unui retardat! Şi gîndiţi-vă că indivizii care o formează sînt, de regulă, oameni cu inteligenţă, hai să fiu generos, mediocră (IQ 80-90)!

Ei, şi acum imaginaţi-vă că aceeaşi gloată va merge la anul la vot. De la magazinele lui Patriciu, la buticurile partidelor! Pe cine va pune ştampila gloata retardată dacă va fi miluită în prealabil cu ceva haleală, ceva de îmbrăcat, nişte gumari sau găleţi cu care să dea lături la porc? Şi mai gîndiţi-vă care partid are bani de-i întoarce cu lopata…

ANUNŢ FOARTE IMPORTANT: cu nepermisă lipsă de modestie afirm că locul 10 la Roblogfest, categoria Blog de jurnalist, nu e tocmai rău, după ce constat că „i-am luat” pe Kiseleff (Mircea Marian & Ioana Lupea), Călin Hera – Naiv prin România (EvZ), Sorin Roşca Stănescu şi Cristian Pătrăşconiu. Fără pile şi fără pungi, pixuri şi găleţi cu numele meu strecurate pe sub masă juriului…

Anunțuri

13 gânduri despre „Inteligenţa gloatei

 1. Ilustra compania: Mircea Marian&Ioana Lupea, Cristian Pătrăşconiu, dar si juriul: Oana Dobre. :)) Si a prezentat Bucifal! :))
  Felicitari, chiar l-ai luat pe bune.

 2. Ar fi păcat să nu dai o şpagă într-o ţară unde asta e tradiţie împământenită. Asta e ca şi cum ai merge în egipt şi n-ai vizita piramidele. Felicitări dom’ profesor.

 3. Ai fost lucrat de agenturilii straine. Jurnalisti sub acoperire care se dau lobbysti. Meritai un loc pe podium. Mama lor de imperialisti.

 4. Felicitări nene! Auzii că şi rabinu’ luă premiu la politici, da’ io cred că-i numa’ meritu’ lu’ nea Stere.
  Despre Patriciu… i-ar putea fi ruşine, futu-l îl pixel să-l răstorn!
  Banzai!

 5. cam tarziu pentru mine da’ ,na fusei pe la Kolosvar 🙂 asadar :felicitari,mai draga!
  cat despre gloata ,daca sant saraci si vai mama lor,de ce nu se imbulzesc si la mitinguri? din cauza de IQ 37 🙄 👿

 6. Io cred ca ai fost generos cind le-ai acordat un IQ de 37 ! Cred ca nu depaseste numarul de la pantofi al nepotului meu de 4 ani ! Felicitari si de la mine pentru locul obtinut ! La mai mare !

 7. Felicitari pentru onorantulloc, dar mai ales pentru continutul b;ogului care e deliciul nostru si al celor care te”iubesc”, asa ca sarea in ochi.
  Motive de ingrijorare nu sunt diferenta de 22% procende dintre aliante (coalitii), nu o recupereaza, distrugatorii natiei.
  Si cele 33 % procende mai sunt si fraudate, multe din procentele de acolo sunt furate.
  18 % pd lacii nu se exista, asta inseamna un milion optsute de votanti oranj. Nu se sustine.
  4 % udmr, prea mult, atatia unguri care sa voteze in Romania, n-au fost niciodata si aici cioara e vopsita.
  si in sfarsit poa sa cread cine ce vrea, dar 11 % pentru traseistii e umflata suma de pocneste.
  Eu le dau cu indulegenta un 19 – 21 % si nimic mai mult.
  Chestia cu gloata imbecilizata (aia au coeficient de inteligenta cam cat au imbecilii, idiotii avand cam 25 % intelect)poate a inteles si ea ca 50 – 100 roni e prea putin si patru ani e prea mult si foamea si frigul prea aprige si zilnice, mai ales foamea, aia e lunga si cu repetitie de multe ori tot la cateva ore.
  Acum nu spune eu ca nu este material care se vinde si s-ar vinde,Doamne, dar mai exista si bruma de speranta, ca n-or avea norocul ala de-i zice porces, sa mai reuseasca sa fure din nou alegerile, tot pradatorii.
  Dumnezeu cu gloata !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s