Home

Exact acum un an, mă aflam în biroul primarului din Tîrgu Secuiesc, pentru un interviu. „Am o jumătate de oră”, mi-a spus grăbit şi cam sîcîit. Am stat pînă la urmă 3 ore, timp în care am băut  nu ştiu cîte cafele şi am ras aproape un pachet de Marlboro. Mi-a plăcut omul. Tînăr, destupat la minte, cultivat, fără fiţe şi fasoane. Avea o grămadă de idei şi de proiecte pentru „tîrgul breslelor”, de care mi-a tot povestit cu entuziasm. Ne-am despărţit cumva amici, după ce la început ne uitam unul la altul pieziş.

Un lucru mi-a spus atunci, de care mi-am amintit acum. „N-o să-mi ierte udemeriştii că am smuls oraşul din mîinile lor. Le-am stricat aranjamentele.” UDMR a avut primari şi majoritatea în consiliul local din Tîrgu Secuiesc timp de 18 ani. Şi a lăsat în urmă, zicea primarul, „un dezastru”. Acest Racz Karoly, apărut „de nicăieri” (deşi era un prosper om de afaceri), a candidat din partea Partidului Civic Maghiar şi a cîştigat zdrobitor.

Văd acum că a fost priponit pentru mită. Habar n-am dacă a luat sau ba. Mai degrabă nu-mi vine să cred, omul e destul de înstărit cît să nu-l tenteze 10.000 de lei. Ceva-ceva nu miroase bine. Ştia că udemeriştii îi poartă sîmbetele. Şi că abia aşteaptă un prilej ca să se răzbune şi să „reocupe” oraşul.

Uite că au făcut un prim pas acum, cu „mîna” unui afacerist udemerist. Iar DNA Braşov l-a reţinut chiar în preziua congresului PCM, care trebuia să se ţină la Tîrgu Secuiesc. Nu vi se aprinde un beculeţ? Mie da! Nu degeaba se ţine morţiş UDMR de pulpana PDL. Are destule de cîştigat. Inclusiv raderea unor primari ai „civicilor”, care ar putea să-i strice ploile la alegeri!

Anunțuri

3 gânduri despre „„N-o să-mi ierte udemeriştii…”

  1. Războieşte-i drace! Dacă se sparg voturile în două, scăpăm de ei din parlament. Local îi treaba lor ce fac, numa’ să n-aud de autonomie.
    Banzai!

  2. @shogunu: ştiu mai multe din zonă, udemeriştii şi pecemiştii şi-ar lua gîtul. Dar la autonomie sînt pe-o mînă!

  3. Păi nene Teacă, dacă dispar din parlament, dacă nu vor mai vor mai fi în poziţia să forţeze mîna puterii, oricare ar fi ea, poa’ să latre cît „vrea” muşchii lor despre autonomie!
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s