Home

Nu-mi place Voiculescu. Nu mi-a plăcut niciodată. Are în el ceva de moluscă. De lipitoare, mai precis. Şi nici n-aş vrea să pierd timp bătînd apa-n piuă despre meschinele sale ticăloşii securistice. Oricum e terminat, ca om politic. Dacă ar avea onoare, ar face un pas mare înapoi şi ar ieşi din PC şi din parlament, ca să nu mai fie o povară pentru „uslaşi”. Ceva îmi spune că n-o va face. E greu cu onoarea. Asta e o chestie pe care o ai sau n-o ai. Nu o cîştigi la poker sau prin afaceri dubioase.

Pe mine altceva mă scîrbeşte pînă la vomă: ipocrizia colosală care înconjoară acest caz. După formula consacrată „turnătorii lor sînt mai turnători decît turnătorii noştri”, destui din PDL sau din trupele de sprijin arată cu degetul spre noua alianţă, în loc să se uite jenaţi în ograda lor. Unde găseşti o mulţime de exemplare coapte pe altarul securismului. Pînă şi băsistul notoriu Mircea Marian e iritat de această făţărnicie. Să mai amintim că în cazarma jihadiştilor portocalii sînt păstrate cu grijă specimene de securişti cu acte? Cazul Silvian Ionescu e ilustrativ.

E cazul s-o spunem clar: toţi, dar absolut toţi cei care au lucrat în comerţul exterior au făcut legămînt cu securitatea. Altfel nu intrau în sistem. Aşa cum toţi cei care au lucrat cu străini erau obligaţi să dea relaţii. Ce să mai vorbim de diplomaţi şi de reprezentanţii comerciali, sau de cei care se îngrijeau de valută, ăştia aveau, cu rare excepţii, gradele ascunse sub costum.

Dacă ar fi oneşti, Stolojan şi Băsescu ar recunoaşte franc ceea ce orice om cu puţină glagore măcar bănuieşte despre trecutul lor. Nu visaţi, n-o vor face. Sînt cu ceva mai buni decît doveditul Voiculescu?

5 gânduri despre „Despre moluşte

  1. Ie mai buni, nene Teacă! Dacă ar reuşitără să-şi „palmează” dosarilii… Pe ce să se mai pronunţe şi curtea aia? N-ai dosar, n-ai colaborat!
    Că băselu’ o fi dat foc la vapoare prin nuş’ce port din vina lu’ tata-mare de pe marte.
    Banzai!

  2. @shogunu: ei da, că noi sîntem trepanaţi şi nu băgăm de seamă! După alegeri o să scoată serviciile şi dosarul bulibaşei, aş putea pune pariu!

  3. Dosarul fostului director de la Crescent nu poate fi atât de subţire. Stolojan şi Băsescu au dosarele secretizate în numele siguranţei naţionale, la fel ar fi trebuit să aibă şi DV. Dar lui Voiculescu i-au scos nişte fragmente pe acolo ca să acrediteze ideea că ar fi fost „turnător”. Un om atât de important în sistem nu putea să fie un simplu turnător. Deci DV e un securist renegat, în timp ce Băse şi Dragă Stolo sunt încă activi. Iar securitatea de acum e cât se poate de vioaie: ascultă telefoane, urmăreşte, lansează zvonuri, face afaceri dubioase, şantajează, controlează procurori… Ca pe vremuri, şi chiar mai mult decât atât: acum deţin funcţia supremă! Da noi şi opoziţia suntem ocupaţi cu ce a făcut DV acu 30 de ani. Deştepţi mai suntem!

  4. @cristi: corectă observaţia. Toţi trei au fost „acoperiţi”. Dacă ar fi fost în PDL, Voiculescu n-ar fi avut nici o treabă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s