Home

Iar au adunat „parchetarii” zeci de vameşi şi de frontierişti. I-au înghesuit în elicoptere şi hop, la Bucureşti! E că v-aţi bucurat? Pfoai, ce le face! Curăţenie, frate! Să vadă Şenghenu cît de scrofuloşi sîntem! E, cam asta şi sînt arestările angro de pe la frontiere: un produs pentru export. Ştiţi cum le spun vameşii ăstora agăţaţi acum? Pioni. Caii sînt ceva mai sus, după care vin nebunii, turele şi, deasupra, regina. Adică partidul, care decide tot. Inclusiv, sau mai ales, numirea şefilor de vămi.

Ia să-i văd pe fioroşii procurori, au atîta sînge-n ei încît să se atingă, dacă nu de regină, măcar de ture? Au pe naiba. O să vedeţi, în locul ăstora înghesuiţi la DNA vor veni alţii, vameşi şi poliţişti proaspeţi, dar flămînzi, care vor trebui să adune cu două mîini, pentru ei şi pentru şefii lor. Că doar circuitul şpăgii spre vîrf e binecunoscut, de muulţi ani. Chiar, cît o mai costa la bursa neagră un post de vameş? Dar un şef de tură, cît mai cotizează? De şefii de vamă nu mai întreb, de ei se ocupă direct regina portocalie.

Acu, să vedem, ne cred occidentalii că facem curăţenie în vămi? Cînd senzaţia de heirupism e cel puţin stînjenitoare? Tocmai am citit ce-a zis un europarlamentar olandez: cică arestările astea, buluc, le confirmă faptul că România e coruptă! Şi că nu trebuia să fim primiţi nici în UE! Nu se poate! E scandalos! Cred că e de stînga individul, altfel nu se explică.

Dar mai e ceva, care te face să ridici măcar o sprînceană: de ce nu se atinge nimeni, niciodată, de zona Constanţa? Se spune că acolo se cîştigă parandărăt mai mult decît în toate vămile, la un loc! Acolo intră marfă de contrabandă cu vaporul, nu cu tirul. Da, dar Constanţa e perla coroanei reginei. Găina portocalie cu ouă de aur. Punem pariu că vama Constanţa nu va apărea deloc, dar deloc, pe nici o hartă a corupţiei în vămi desenată de oficios? Şi că pe-acolo nu va călca picior de procuror?

UPDATE. OK, aţi agăţat o „tură”. Hai cu reginu! Asta ca să nu cred că e doar o lovitură sub centură trasă lui Blaga! Şi insist: cînd intraţi cu cătuşele şi mascaţii în vămile din Constanţa, Giurgiu şi Bucureşti (Otopeni)?

Anunțuri

13 gânduri despre „Arestări pentru export

 1. super ultima ta zambra, cu mult ha, ha, ha si totalul de puncte realizat.
  Asadar regina e blonda, roscata, sau simplut portocalie ?
  Eu zic asa, ca europarlamentarul olandez era monarhist si ca il voia pe rege.
  Si de aici toata confuzia.
  Restul este asa cum ai spus tu, fara nici o adaugire.
  De bucurat nu ma bucur, ma amuz doar cand pot.
  Am raspuns la intrebare, oare am raspuns bine ?

 2. @Maria: corect, e monarhist omu!

  @Shogunu: la Constanţa vă-muieşte 🙄

  @sicti: un paradis pentru cei care vor să trăiască senzaţii tari.

 3. Poate sunt eu obsedat, da’ imi place cum pe harta de la oficina electronica hotniuz locurile corupte apar cu rosu. Eu le-as fi colorat cu portocaliu, asa de stil, nu de alta.

  Nu zic ca sunt toti de o culoare, departe de mine gandul, dar daca tot alegem una hai sa o alegem pe aia care a avut grija de ei pana acum, cand s-a hotarat dumnezeu-ciclopul sa faca curatenie pentru domnu’ Schengen.

  Si vorba ta, maestre Teaca, sa nu imi zica nimeni ca la Constanta nu trebuie pusa o maaaare bulina portocalie (si de data asta nu pentru stil)! Momentan este acoperita cu [flacara] violeta. Bine jucat Aliodore!

 4. @Vlade, hai chiar să vedem dacă vor pune vreodată bulină pe Constanţa. Dar Bucureşti şi Giurgiu ce au, nu vezi cît sînt de curăţele?

 5. Ah! Chiar asa! Nici nu observasem Bucurestiul. Sa-mi fie rusine!

  Iar la capitolul Giurgiu, il las pe Sictireli sa se pronunte, ca este mai in tema decat mine.

 6. Nene Teacă io am o cunoştinţă care „vă-muieşte” pe la Agigea. Frăsuială o fo’ şi pe acolo mai acu’ ceva ani. O dat şi el cu subsemnatu’ la vremea aia, da’ fără urmări.

 7. sicti, un paradis orange.
  Bucurestiul si Constanta sunt curatele pentru ca zbirii orange au control total.
  Sfera de influenta timisoreana era de alta culoare probabil, trebuia redusa la tacere si schimbata culoarea.
  E o supozitie doar.
  De fapt, mafia orange e predominanta peste tot in „scumpa noastra patrie”, olandezul ala nu era bas nebun.
  Stia el ce stia ca si pe acolo este economie neagra, lume interlopa si alte bunatati.
  Procentul de economie neagra e altul cam intre 25 si 3o %, probabil si control sistemului nu se face din institutiile statului.
  Mai se strecoara cate un mafiot si la ei pe unde nu trebuie dar este gabjit rapid si trimis in treaba lui.
  Diferenta intre coruptii si corupti este B.U.B.A, in defavoarea noastra.

 8. Nene Teaca, stii ce-mi spunea azi un fost sef de la PCTF Giurgiu, colonel in rezerva? Ca la noi la Vama Giurgiu… nuuuuu. Nu se ezista asa ceva. Nicioooodataaaa. Dar n-a putut sa-mi spuna cum si-a facut viloiul de la marginea orasului.

 9. Pingback: Pentru cei ce suferă de şefie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s