Home

Harta e de aici. Dacă împărţirea din USL rămîne ca mai sus, la locale va fi cam aşa: PSD va propune candidaţii pentru consiliile judeţene din 21 de judeţe, iar PNL (+ PC) în 20. Interesant e că PSD va avea candidaţi pentru cj şi municipiu în 8 judeţe, pe cînd alianţa liberalo-pecistă va acoperi dubla în 9 judeţe! Per total, pesediştii ţintesc 19 capitale de judeţ, pe cînd ACD are „în grijă” 21. Plus Bucureştiul!

La Braşov, un liberal, foarte probabil tot Căncescu, va fi solo la judeţ, pe cînd pesediştii lui Niţă vor avea ingrata sarcină de a propune un candidat cu destul sînge-n el încît să-l bată pe Scripcaru. Cu sprijinul Uniunii, se-nţelege.

17 gânduri despre „Cum s-o-mpărţît norocu…

 1. Asta e de baza la marea alianta. Cum sa imparta cascavalul pe care nici nu il au inca. Am analizat si eu ieri la mine pe „blog-notes” textul conventiei pe care au semnat-o „salvatorii” tarisoarei. Rezultatele sunt surprinzatoare.. cica.

  E foarte maro situaţia în care ne găsim dacă am ajuns să ne agăţăm ultima speranţă de a scapa de leprele astea în pesdeu şi gaşca.

 2. @Vlad: hai să conchidem că altfel nu se putea. Crezi că o alianţă în Germania, să zicem, n-ar proceda la fel? Nu şi-ar împărţi partidele zonele unde sînt mai puternice, unde au interese?

 3. Nu zic ca nu. Insa mie mi se pare ca daca le va iesi ceva, acel ceva nu va fi „salvarea vulgului”, ci doar reimpartirea cascavalului. Asta mi se pare evident chiar analizand cata atentie se acorda fiecareia din cele doua mari tinte pe care le au (1. plan de salvare a roman’lor; 2. distribuirea locurilor la masa cu ciolanu’).

  Daca vorbim numai de (2) atunci sunt absolut de acord sa imparta bine si corect, ca ar fi de rasul curcilor sa poata sa faca (1) si sa se „incurce” la (2). Insa pe mine parca ma arde mai tare (1).

  Ave!

 4. Io mă cac în ea legendă, nene Teacă. Ioska o fi luat-o de la udemeriştii lui. Cu tot regretul meu, Sibiul n-o fost niciodată liberal şi nici nu va fi, din păcate!!!
  Pînă una-alta avem primar neamţ, iar consiliul judeţean e majoritar FDGR. Şi nu văd cine ar putea să schimbe figura asta în viitorul apropiat!
  Banzai!

 5. @shogunule, nu te aprinde. E vorba doar de candidaturi, cine cîştigă e altă treabă. Probabil că la Sibiu Iohannis nu are cum să piardă.

 6. Nu mă aprind nene Teacă. da’ cînd văd că deja se împarte ţara mă ia de jos!
  Şi care candidaturi?!?! Că încă nime’ n-o nominalizat pe nime’ !
  Ui, prin speculaţii de astea se duce-n pulă ceva ce încă nu o început!!!
  Are dreptate cine zice că se face prea mult tam-tam!
  Îi şi dăm de gard! Păi atunci mai bine lăsăm dracu’ lăcustele portocalii să roadă lanu’… De-or mai lăsa ceva, om mai trăi şi noi!

 7. Harta arata interesant… Da´ unde-s portocalii? Sau ei au renunțat ? Si cică partidul lu´ oprea și UDMR-ul?
  O ajuns tărișoara sa-și pună speranțele în Ponta și gașca…
  Viitor de aur tara noastră are..
  PS
  De acord cu Shogunelul !!!

 8. @shogunu, incognito, iordăchel: nu pot fi de acord cu voi. Cel puţin în ce priveşte „împărţirea”. E normal ca un partid din alianţă care e mai bine reprezentat într-o zonă să aibă candidat acolo. Repet, aşa se face oriunde în lumea democratică, hai să nu fim naivi.
  @iordăchel: harta se referă doar la preferinţele partidelor din noua alianţă, USL. Îşi va face şi PDL una, n-ai grijă.

 9. Păi io zic altceva nene Teacă?!?!?! Da’ presa să aştepte întîi sondajele! Nu să facă întîi harta ca să facă speculaţii şi după aia să vadă dacă-i lumea de acord! Ori iară punem căruţa înainea calului.
  Harta asta pică fix cînd nu trebuie şi le face jucul oranjuliilor. „Nici nu s-o uscat bine cerneala pe act şi deja împart ţara”. „Hoţii şi ciolănarii vor să fure sarea şi poşta”. „Liberalii s-or ştîngit, pesediştii s-or „dreptuit”, s-or aliat cu ai lu’ mogulu numa’ ca să prade ţara”. „Noi sîntem singura dreaptă şi vrem să reformăm ţara! Nu ca socialiştii dracului care-s ei socialişti!”
  Nu aşa ai bate şi dumneata toba dacă ai fi băsist?
  Acuma m-am făcut bine înţeles de ce nu-s de acord cu harta aia şi cu comentariile despre „împărţirea ciolanului”?
  Banzai!

 10. Faina harta, imi plaaaace, nici urma de orange.
  Atunci sa vezi lupta cu coruptia, si pe mafiotii oranjulii in dube, cu averea confiscata si zdup … in fata plutonului de h-executie.
  Da-mi Doamne zile si nopti, sa le numar pe deste pana scapam de bostani !

 11. Adevarul e ca peste tot USL va avea un singur candidat. Acesta va fi candidatul USL si nu al PSD sau PNL sau PC. Harta spune in general care este partidul care e mai bine vazut in zona dar si o anume paritate. Galbenul inseamna ACD si nu PNL cum se vede pe harta si care imparte paritar cu PC-ul. Acolo unde candideaza unul, ceilalti doi nu se mai baga. e un sistem de concentrare a fortelor menit sa aiba succes si sa faca victoria posibila din primul tur, impotriva porcotaliilor si chiar a (hon)verzilor.

  A propos. De gandit se gandeste cu creierul. Coloana vertebrala, dincolo de sustinerea intregului sistem osos (ajutata si de cel muscular) este, d.p.d.v. neurologic, sediul reflexelor. E bine sa avem coloana vertebrala dar nu suficient.

 12. Adrian, un „amendament”: „cind s’o’mpartit norocu’/fost’am io dus la lucru” – in Spania! Da’ acum, „facem” partid: Partidul Noua Romanie, al romanilor din diaspora! Asa ca, mai puneti pe harta si niscaiva „capsuni”!

 13. Pingback: Iitaaa băăă … « shogunu'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s