Home

Anul a început promiţător, cu Tezele din parcare. Aia de la baza pîrtiei din Predeal, pentru cine a uitat, cînd preşedintele a trasat direcţiile de acţiune pentru modernizarea statului. Acum, avem ceea ce va rămîne în istorie drept Proclamaţia de la Carrefour. Unde acelaşi preşedinte a decis, cu glas hotărît: „să fie respectată hotărîrea Înaltei Curţi”.

Aşteptăm cu emoţie Manifestul de la Bricostore, Discursul din Piaţa Matache, Expunerea de la Stadionul Ghencea sau Apelul din Buruieneşti. Modernizarea statului se mută, iată, în mijlocul oamenilor muncii de la oraşe şi sate – vînzători, taximetrişti, postaci, tejghetari, fotbalişti, ţărani, schiori, sepepişti, aplaudaci, ospătari, tinichigii, sinistraţi, pirande, filozofi… Statul e pe mîini bune.

17 gânduri despre „Proclamaţia de la Carrefour

 1. Minunat exprimat! Eu astept cu nerabdare Cuvantarea de la Doi Cocosi, pecetluita de deja clasicul pahar de trascau „mai mult apa”.

  Totusi, ce cauta, maestre, filozofii printre meseriile alea adevarate, apropiate sufletului marinelului? Pai nu sunt pana si intelectualii care il inconjoara tot niste forme de tarani si de ospatari (servitori intr-un fel sau altul) la urma urmelor?

  Ave!

 2. In mare, da. Care e treaba ospatarului? Tu comanzi ceva si el aduce (prompt). In mare, ospatarul este un servitor (sau cel putin fisa postului cere un oarecare servilism). Acum eu te intreb, cum i-ai zice celui care, dupa ce stapana-su trage o basina, se grabeste sa o adulmece si sa-i mai si laude rafinamentul?

  Eu, cel putin, le zic ospatari sau servitori (sunt finut – puteam sa le zic lingai, dar, vezi, nu le-am zis). Nu le pot spune filozofi decat intr-un context ironic-sardonic..

 3. Nene Teacă, io aştept cu nerăbdare reclama de la Bellu! Atunci o să renunţ la investiţiile mele de la fabricile de bere şi o să-mi redirijez capitalul spre industria de ceară de lumînări!
  Banzai!

 4. in afara de „lactate” si „zarzavaturi”, parca si „presedintele” e ceva mai scump… la vedere, bineinteles, nu numai la bugetul administratiei prezidentiale

 5. @shogunu: …sau la cimitirul vesel de la Săpînţa! La cît uiscan îngurgitează…

  @dom: cred că şi-a triplat numărul de sepepişti, dacă a îndrăznit să intre la supermarket.

 6. lucrez pt ei in aceeasi masura in care lucrez si pt tine 🙂
  sunt niste amici pe care ii citesc si care ma lasa, cand ma apuca, sa mai si scriu cateva randuri p’acolo

 7. Domnu’ teaca,
  Apoi nu mai stie nici base cum sa iasa bine cu tine!!!
  Daca sta ascuns si tace malc, nu-ti convine, daca se scoboara printre oamenii schiori sau cumparatori iara-i gasesti bai!
  Bietul, nu mai stie ce sa faca sa te multumeasca!!!

 8. EU VREAU SA FIE MAI REPEDE, AM INTELES CA SI IESENII ERAU DISPERATI, SI DACA ERAU EI ESTE TOATA TARA. UN AN SI JUMATATE E MULT.
  ANUL ASTA TREBUIE SCAPAT DE BOSTANIOTI.
  CU CAT MAI REPEDE CU ATAT MAI BINE.
  NECAZUL ESTE CA, DIN PACATE, CHIAR CONSTITUTIA SI LEGILE DATE PANA IN 2004 NE IMPIEDECA SA IL BUSIM.
  BINEINTELES CA MAI INAINTE DE ACTELE NORMATIVE, MAJORITATEA FRAUDULOASA ISI SPUNE CUVANTUL.
  OPOZITIA SA FACA BINE SA GASEASCA O CALE.
  PRIN NOIEMBRIE, PONTA PROMITEA ALEGERI ANTICIPATE IN PRIMAVARA, VOR FI CAPABILI DE ASTA ?

  ORIUNDE STAU ORANJULII CAND IES IN LUME SAU DACA SE ASCUND IN GAURA DE SARPE DE MANIA OAMENILOR NU MAI SCAPA. ASTA A PROPOS DE SUSTINEREA TA CA DACA NU S-AR FI BAGAT IN FATA CU CRAVATELE ORANGE LA GAT, LUMEA AR FI FOST LINISTITA.
  BOSTANIOTII NU MAI POT IESI IN LUME FARA A FI HUIDUITI, ASTA AU REUSIT DUPA GUVERNAREA LOR DEZASTRUOASA SI FALIMENTUL STATULUI- REGIMULUI MAFIOT PE CARE L-AU IMPUS ROMANILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s