Home

Poporul, această muiere naivă, cam sărăcuţă cu duhul, s-a lăsat mai mereu sedus de aventurieri tari în clanţă. Ce-i trebuie poporului? O vorbă dulce şi nişte promisiuni. Un vodă care să-i dea una-alta. Ei, Traian Băsescu a fost numai bun în rolul fantelui: urîţel, cu vorbă buruienoasă, băncos, muieratic, iute la mînie, şpriţangiu, cam hahaleră dar haios, mînca-l-ar mama! Iar proasta l-a crezut şi l-a iubit.

Chiar şi după ce a tradus-o golăneşte, l-a iertat pe zurbagiu şi l-a reprimit la sînu-i generos. Altu mai bun nu găsesc, şi-a zis oftînd amărîta. Acu, văzîndu-se cu sacii în căruţă, şpriţangiul s-a săturat de popor. Ba că e putoare, ba că stă ca milogul cu mîna-ntinsă, ba că vrea mereu bani de pempărşi şi de sarmale, ba că-i toată ziua pe la medici, ba că nu-l înţelege, ba că ascultă de nişte neica-nimeni care-i vor lui răul… Geaba ţipă proasta că a sedus-o şi abandonat-o mişelul. Geaba îşi smulge părul şi se plînge pe la vecine.

Vodă vrea cu Ţara. Cu ţî mare. El ştie că altul e destinul lui. Nu-i mai ajunge bicisnicul popor, vrea să rămînă în istorie. Aşa că, precum înaintaşii săi glorioşi, care făceau din tunuri – pluguri, a prins să lanseze, urbi et orbi, îndemnuri înţelepte: să facem din spitale – creşe!; să impozităm tot ce mişcă!; să tăiem pînă la cotor! Dar poporul? Ce-o să facă poporul? Să muncească, dracului. Iar dacă nu-i convine, să emigreze. Sau, să-şi frece portofelul de moaşte. Şi să ia exemplu de la fetele sale pline de succesuri. Şi de la „mama Udrea”. Şi de la credinciosul Boc al V-lea. Ţară, ţară, vreau popor!

7 gânduri despre „Sal’tare, popor!

 1. Minunată alegorie, maestre.

  Eu cred că marea problemă a muierii este că nu are protecţie socială ca lumea (ştii cum e, pe principiul „nu mai sunt bani nu vă mai dăm şi nu comentaţi că vă ia mama dracului!”), d-aia fuge după Don Juan de Murfatlar. Stă şi cu dracu, numai să nu fie singură, că îi e urât..

 2. Ia de la Basescu!
  Ca altceva io nu mai vaz!
  Sedusa si abandonata.
  Si fututa si batuta si cu banii luati!
  Doamne fereste de mai rau!
  Las´ca mere si asa!
  CRIZA! CRIZA! CRIZA! CRIZA!
  Iubirea absoluta!
  Frumoasa si bestia!
  Da-l dracului de marlan! Sa cantam si sa ne veselim! Prafu´ si pulberea!

 3. Pingback: Tweets that mention Sal’tare, popor! « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

 4. Pingback: Accesorii de sezon « shogunu'

 5. Pingback: 22 decembrie 1989, ziua in care romanii au pasit definitiv spre democratie | Ultimele Stiri din Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s