Home

Tocmai am primit pe mail o înştiinţare ciudată, din care vă ofer un fragment : „Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare ce se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011. Lokodi Edit Emőke, preşedinta Consiliului Judeţean Mureş, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, respectiv edilii din Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, Ráduly Róbert Kálmán şi Antal Árpád András au semnalat luni dimineaţa la ora opt că doresc să obţină cetăţenia maghiară.”

Chiar dacă respectivii s-au grăbit să declare că nu vor părăsi „ţinutul”, o întrebare tot mă bîntuie: dar dacă-şi pregătesc oamenii ăştia emigrarea în Magyarorszag, în semn de protest, pentru că nu sînt lăsaţi să-şi facă un Szekelyfold liber de mocskos romanok?

Reclame

11 gânduri despre „Hai cu emigrarea!

 1. Pai hai sa ne inscriem cu mic, cu mare, si sa ne treaca si pe noi la catastif.
  Ca io, cand vin in Romania, tot strabat tot Magyarorszag, dintr-un cap in alalalt.
  Unde am doua cetatenii, mai merge si a treia. Pai nu-i asa?

 2. Pingback: Tweets that mention Hai cu emigrarea! « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

 3. Or încercat şi în Slovacia (parcă) figura cu cetăţenia. Că ei îs unguri, nu slovaci. Da? Vrei să fii ungur? Nici o problemă. Renunţi la cetăţenia slovacă şi te cari! PA! Nu că io vreau să fiu ungur, da nu veau să plec de aici, că vreau să plecaţi voi… Ne-ne-ne! Ţie nu ţie bine bozgore? Vrei una peste bot?
  Ca să rămînă la furăciuni, pedeleprele le dau nas la unguri. Ăia profită, da’ nu se gîndesc că nu place la toată lumea! Tare mi-e teamă că iar va deveni periculos să fi ungur în unele zone ale Ardealului.
  De nu se opresc la timp se va lăsa cu oase rupte şi capete sparte!
  Banzai!

 4. Da duca-se, dupa ce isi iau cetatenia. Doar ca nu se cara, ca malaiul si manevrele mizerabile aici le fac, nu acolo. Acolo, in patria muma, ar sta mucles.
  S-a spart cam greu, B.u.b.a si coalitia, trebuia sa fie bubuita sau sa se bubuie singura, mai repede.
  Si acum e bine.
  aseara, in emisiunea Danei Grecu, un sindicalist Hadar voia sa prezinte situatia minoritarilor romani de la Gyula si imprejurimi si nu a fost lasat. Ca sa vedem prin comparatie si in antiteza, favorile de care se bucura minoritarii unguri in Romania si dezavantajele pe care le suporta romanii in Ungaria din totdeauna.
  Si jocul „politic” murdar pe care il fac gaska udmr si pdl, ar trebui scarmanat bine, ar iesi multe la iveala.
  M.S.(Tm)

 5. ma doare fics la noada de agitatorii astia! 👿 duca-se invartindu-se 👿 :mrgreen: sa ramana acilea cati am botezat io 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s