Home

Sîntem bolnavi. Fără scăpare. Presa a devenit o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale, alături de droguri şi terorism, pentru că hiena care conduce Cosa Nostra e în război deschis cu doi moguli. Pentru că, explică doct un consilier prezidenţial, Iulian Fota, „presa minte foarte mult.” De ce să ne mai mirăm atunci că o „colegă” de breaslă (am făcut o pauză de regurgitare), pe numele ei Andreea Pora, propune, cu o seninătate vecină cu prostia, închiderea posturilor tv care-l toacă pe cel care, vorba unui blogger, „mănîncă rahat cu tacîmurile regale”.

Apoi a venit monstruozitatea asta cu ascultatul şi livratul în presa deontoloagă a unor convorbiri private. Reacţiile au fost, cu prea puţine excepţii (vedeţi cîteva aici, aici şi aici), de aplauze furtunoase! Dreptul la viaţă privată? Dă-l dracului, nouă ne place, pînă la masochism, să ne bălăcim în această mocirlă. Ne hlizim, ne bucurăm că „le-o trage” unora care stau preş în faţa jupînului, şi gata. Gata?

Păi hai să rînjim şi noi, ca hiena ajunsă, printr-un accident al istoriei şi prin votul a milioane de trepanaţi, şeful statului. Sîntem ascultaţi? Nu-i nimic. Ne apar convorbirile pe toate gardurile? Ei, lasă. Aşa încep dictaturile. Prin nepăsarea unora şi aplauzele cretine ale altora. Mîine vom auzi că respectivelor posturi tv le-a fost retrasă licenţa. Unii vor reacţiona cu indignare, alţii vor exulta, cei mai mulţi vor ridica din umeri. Societatea civilă? O adunătură de nepricopsiţi. Organizaţiile de media? Vor veni, cum a făcut-o acum CRP, cu un comunicat lălîu, prin care îi va dojeni părinteşte pe ziarişti.

Revin: aşa încep dictaturile. În primul rînd prin nepăsarea imbecilă a intelighenţiei, mult prea jenată să se murdărească pentru un individ dubios care e, nu-i aşa, vinovat, se vede pe mutra lui. Să fie clar: Vîntu şi Băsescu sînt doi derbedei de cartier. Doi impostori. Doi paranoici. Două caricaturi. Se aseamănă şi se merită unul pe celălalt. Diferenţa e că unul face prostii pe banii lui, poate furaţi, habar n-am, pe cînd celălalt le face cu structurile de forţă şi informaţii ale statului. Pe care le foloseşte discreţionar, în interesul persoanei şi a găştii lui.

Anunțuri

5 gânduri despre „Aşa încep dictaturile

 1. @ eu pricep greu si uit repede.
  care este diferenta dintre regimul hitlerist si cel de acum??
  Sa dea naiba, ca incep sa il regret pe Ceausescu.Stiai de la inceput care este regula jocului.

 2. @ari
  Hitler n-avea nici pentru el nici impotriva-i televiziune si internet. Nici chiar Ceausescu. Lucrurile s-au complicat si pentru noi dar si pentru dictatori. TI le e accesibila tuturor. Instrumentul-arma ce face diferenta e banul. Cu el poti cumpara aproape totul. E o vorba: bogat nu e cel ce are bani ci cel ce n-are nevoie de ei. Ei, bine, daca am uita pentru un timp oarecare cata nevoie de bani avem noi, astia saracii, care facem si banii pentru ei, si am pune pe timp nelimitat de o GREVA GENERALA si nu le-am mai produce bani, am putea vedea ce putere sta in a nu face nimic.

  http://oferta-kinr.blogspot.com/2010/10/da-te-jos-din-corcodus-ca-iau-pusca-si.html

 3. Exista foarte mari diferente intre dictatura bostanilor si dictatura lui hitler.
  hitler a fost admirat cu ardoare in Europa, pana si-a scos ghiarele. Nu recapitulez, se stie cum a ajuns la putere dementul german, si ce a facut imediat ce a pus mana pe putere, dupa care a dus Germania de rapa in 11 ani.
  Nebunul din Cotroceni este numai de sase ani acolo si face ravagii. A ajuns in mod diferit la putere si si-a prelungit cei cinci ani intr-un stil propriu, bine pus la punct si poate breveta ciuruiala oriunde in lume, dupa ce se cara.
  Pentru ca este sigur ca se va cara. Cu coada intre picioare scheunand si schelalaind.
  Adevarat este insa ca tampitul plateste sau este bun de plata, pe infometarea noastra, furand, distrugand democratia, facand tot ce face.Asta convine perfect multora, care sunt si ei in criza.
  Si vor sa ne tina pe noi cat mai mult timp acolo.
  Europa asista uluita, cei care se deranjeaza sa deschida ochii, urechile si gura, la prestatia clatinatului de la alcool, paranoia, zgarieturi in ureche, operatii de tiroida si necuratul le mai stie pe toate… si alte cele.
  Dar reiterez romanii fiind buni de plata, platesc si nebunul „reformeaza” tot, ce-i cade la laba.
  Adica ne trimite la reformat. Asta este ideea.
  Cu toata straduinta lui de a plati si de a-si plati locul din Cotroceni la Portile Europei si la portile bancilor mondiale, uzurpatorul va cadea.
  Ramane de vazut cand.
  Cand ??????????????????????????
  Daca as sti, as paria si as castiga o suma frumusica.
  Depindem de parlament sau de furia populatiei. Sau si de una si de alta.
  Populatia rabda.
  Parlamentul speculeaza.
  Intre aceste doua variante si vor mai fi fiind vreo spe altele, romanii asteapta.
  Europa priveste, altii trag cu ochiul, unii intorc spatele, altii nu stiu unde este Romania pe harta si nici nu ii intereseaza (astia sunt in jungla amazoniana si prin alte locuri nepoluate de FMI),camatarii vin si isi iau dijma in euroi grei, pleaca , ne spun by, by, sleep good, popor natarau,brav si bun de plata.
  Exterminarea continua. Cine urmeaza? Cine primeste cadou euroi, licitatii, avantaje? Cine o capata la bot? Nu stiu.
  Vom trai si vom vedea.
  Stiu, insa ceva sigur, ca vom juca.
  Atunci cand Talpa Iadului, Satana si gaska lui de mafioti, violent portocalie se va dezagrega, noi vom mai trai si vom mai juca.
  Gastii n-o sa-i mearga bine.
  Si vreau s-o vad atunci pe ratata aia de la Suceava (aia cu”one show-man-ul, pe tema data „suspendarea”) unde isi va mai exersa talentele si nurii.

  Pana atunci, rabdare, foamete, frig, cheltuiala mare, redusa la 0, fara frica.

  Si sa fiti iubiti,
  Maria s.(Timisoara)

 4. si daca intr-o zi , dupa o chermeza ii va sopti cineva la ureche ca valoram mai mult sub forma de sapun??Europa si multi altii s-au facut ca nu stiu mult timp despre ce facea hitler si altii .Nu putem astepta sa ne ia ei apararea
  Si daca schimba constitutia si mai ramane presedinte si dupa …???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s