Home

Multă vreme am achiesat la ideea scrisă/spusă cum că regimul portocaliu e unul cu tendinţe dictatoriale. Şi că puterea începe să se concentreze în mîinile unei caricaturi de tiran balcanic. După ce-am văzut ce se întîmplă în toamna asta, încep să cred că avem mai degrabă un regim al bulibăşelii. O dictatură care se respectă îşi ţine aproape cele mai importante structuri ale statului, mai ales cele de forţă şi ordine: poliţia, jandarmeria, justiţia, finanţele…

Or, vedem că regimul băsist reacţionează de la o vreme aproape suicidar! Ce altceva să crezi, din moment ce şi-a pus în cap tocmai „organele” şi perceptorii? Ce ar mai putea urma? Un protest al sepepiştilor? Să chiuie ăia în curte la Cotroceni, ieşi afară etc? O grevă a celor de la SRI şi SIE? O demonstraţie a militarilor din Afganistan? Sînteţi de acord că de-acum se poate vorbi cu-adevărat de începutul procesului de disoluţie a statului?

Anunțuri

6 gânduri despre „Un regim suicidar

 1. Perfect de acord!
  Stadul de drept s-a transformat, demult, într-un fel de „încă stat”, care acuma începe să se dizolve, fix ca mîlul toxic în Dunăre.
  Cit despre „Un regim suicidar”, să te audă Dumnezeu, Maica Domnului şi Sfînta Paraschiva (că tot e ziua ei azi)!
  Banzai! şi Doamne-ajută!

 2. Da si nu. Eu cred ca Boc are dreptate, PDL ar putea castiga alegerile din 2012. Cu conditia sa ramana la putere pana atunci, evident.
  Regimul nu mi se pare sinucIGAS. Este vorba de un sistem verificat si patentat in Rusia lui Stalin. Pentru ca oamenii sa devina docili, ei trebuie terorizati. „Nimeni nu e mai presus de lege”, dar legea este arbitrara si a bunului-plac. Si ce daca esti, sa zicem, militar, sau lucrezi in „servicii”, sau esti „barosan” in partid? Ce, nu poti s-o „furi”? Numai prostii aia ucisi de holodomor? Oare Stalin nu si-a decimat armata, nu si-a distrus serviciile, nu si-a ucis colegii de partid? Si de aia tot a castigat un razboi mondial, si tot a ramas in functie pana l-a chemat mamaia cu coasa.

 3. @Tizule, dacă vor cîştiga ăştia alegerile din 2012, am avea dovada că sîntem un popor de sinucigaşi. Paralela cu Stalin, deşi interesantă, mi se pare un pic forţată. Oricît ar vrea El comandante, nu mai putem avea un regim dictatorial autentic. Mai degrabă o caricatură.

 4. Pingback: Tweets that mention Un regim suicidar « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

 5. @teaca-chiar daca suntem de acord , momentul este foarte departe. Modul in care actioneaza arata ca ei si acum au foarte multe de pierdut-ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit si ar trebui sa se gandeasca la asta mai ales cei care ii vor inlocui intr-o forma sau alta. Bulibaseala asta le foloseste , iar romanii ca de obicei nu sunt uniti -boala veche de secole si mai sunt si tradatori-tara de caracter de la Burebista incoace
  @ adrian stoica- nu stiu ce varsta si ce profesie ai – dar astia sunt departe de regimul lui Ceausescu darmite de cel al lui Stalin.nu incape comparatie in aceste privinte, dar poti gasi similitudini cu dictatura americana-cine nu e cu noi e impotriva noastra-dictatura imbracata in haine democratice ,daca te uiti atent la perioada razboiului rece -asa a inceput- cu decimarea actorilor , a exprimarii libere a presei , gasesti similitudini cu „Oamenii presedintelui” si altele. sa sti ca dictatura lupului in haine de oaie este mai cumplita decat cea a unei cizme, pentru ca niciodata nu are delimitari , nu sti de unde incepe si unde se termina.Cred ca mai ales ce doi B sau B la patrat , ca sa spun asa, se viseaza niste glorii neintelese ale capitalismului- prost aplicat in Romania-
  Vorbind cu niste sociologi italieni iti pot spune ca ei afirma ca Italia a luat multe masuri populiste in incercarea de a nu atinge sub nici o forma procentul de 7% la pragul de saracie maxima a populatiei , din considerentul ca depasirea acestui prag este o bomba sociala ce nu mai poate fi amortizata , iar efectele sunt devastatoare , cat desre libertatea de exprimare si miscare e mai bine sa existe in anumite forme decat sa fie interzisa, din aceleasi considerente.

 6. Nu cred ca pot fi comparati cu diktatura „Tatucului”,nu au”stofa”,nici”talent” pt.asa-ceva!!!…Cel putin boul mitologic prezidential…mai va,sa se asemene el cu Iosif Visarionovici!!!…Ala chiar a fost un geniu diabolic,cu suisurile si coborasurile lui,ma rog,dar un geniu…asta…doar un gaozar de port(i se potriveste…ca tot a folosit termenul…),un mediocru pervers si ridicol,rau cat incape si lipsit de orice maretie.La noi,toate sunt sub semnul minorului…pana si lucrurile abominabile.Dar…indiscutabil nocivi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s