Home

Văzînd că şăfu s-a întors cam abulic de la Cireşica, unde a avut un schimb de idei kantiene cu un intelectual şovăielnic, Lăzăroiu s-a gîndit să-l mai îmbuneze. „Şefu, şefu, să vezi ce m-am gîndit. Ştii că românilor le plac basmele, Ispirescu, d-astea. Am copt eu ceva în laboratoarele Cotroceniului, ţuţ. E cu Moş Crăciun care le ia caimacul lu Scufiţa Roşie şi lu Fetiţa cu chibrituri, să vezi, şefu, o să-ţi placă. Am pus şi pe un blog

” Ce-ai făcut, mă? De capul tău? Vezi că-ţi trăznesc un pixel albastru de-o să vezi muci verzi. Nu aşa, dilimacule, ia toarnă-mi în pahar şi ascultă. Deci, fi atent aici. Zicem că Asterix şi Obelix au 25 la sută. Mă urmăreşti? Pif le chien, 20. Îi dau şi lui Muc cel mic 12 la sută, le ajunge, dă-i dreacu, că s-au făcut de maro. Dar pe urmă vin tare cu Aleodor Împărat, nu boul ăla cu violetul, ăsta-i din basmele românilor, nimic nu ştii. Îl băgăm şi pe Prîslea cel voinic, aşa, de hoha.

Şi cînd se cred ăia scăpaţi, aruncăm Povestea porcului. Proştii vor muşca, şi-atunci venim pe şestache cu Ali Baba şi cei 4o de hoţi. Te-ai prins? Nici n-o să ştie ce i-a lovit, cristoşii lor, o să se cace pe el Crin, iar Ponta o să-i plîngă în bască lu socru-său. Îi băsnim, bă!”

UPDATE: O cititoare mă îndeamnă să bag în post şi Povestea poveştilor a lui Creangă. Dragă Anca, povestea aia o vom suge cu toţii, foarte curînd!

Anunțuri

10 gânduri despre „Îi băsnim, bă!

 1. Ai reuşit să îi baţi la jocul lor 🙂 La metafore şi alegorii per paragraf de text mă refer. Ba aş putea să merg mai departe şi să zic că ai reuşit un record în domeniu cu un raport supraunitar de metafore/cuvânt.

  Un pic (doar un pic) mai serios zic că dacă ar şti Ispirescu că a ajuns să fie parte din programul de guvernare s-ar zvârcoli în mormânt.. de râs evident.

  Cu iNspirescu înainte, lasă-l pe Paler ăla că nu ştia el ce vrea poporu’! Auzi tu, onoare, demnitate, normalitate! Hă! Hă! Poporul vrea basme cu cocoşu roşu şi chiloţii lu’ simona senzual.. Poporul vrea să fie băsnit, cum bine zici.

 2. Deci asa a juns guvernarea, guvernantii si guvernatii. De povesti nemuritoare.
  Mai lipseau Seherezada, Harap alb, Cenusareasa, Zana Zorilor,
  Ileana Cosanzeana, Baba Cloanta, Zana cea buna, etc,etc.
  Si in fond Lazaroiu are dreptate; ce le-a mai ramas in afara de-a povesti povesti si de-a vorbi vorbe? Si ei nici nu sunt de vina. Vina este la asa zisii
  cetateni care – probabil- asculta -inca – incantati zicerile astora.
  Zdreanta de boc s-o intalnit astazi -in ciuda Constitutiei- cu marlanu´ sa rezolve ceva. Ce-mi place mie este ca la televizie astia se zdrobesc sa inteleaga neintelesul si sa ghiceasca ce gandeste (!!!???) marlanu´alcoolist.
  Io doresc sa ramana zdreanta in continuare sa duca cel putin totul dracului. Pana la sfarsitul amarnic…

 3. @Cu toate ca idiotenia asta ar putea constitui o tema excelenta pentru un pamflet, oricat m-am straduit, doar gandindu-ma cat de inepta este toata treaba, de unde e emisa si cum a fost inghitita ca o galusca de bravii nostri jurnalisti, iute punatori de botic la indicatii cotroceniste, inspiratia pur si-a simplu m-a luat la palme si mi-a zis ca daca mai incerc jmecherii d’astea cu ea intra in greva domestica cu posibilitati de inaintare actiune de divort.
  sa fiti iubiti
  marcus

 4. @teaca: povestea ca povestea, dar subiectul povestii lu’ Creanga este de multa vreme adjudecat pentru proba orala de madam Udrea, asa ca s-o lasam pe ea sa-si faca treaba si cand cere time-out, chiombu’ sa incerce o figura de yoga si sa si-o suga singur.
  sa fii iubit
  marcus

 5. Mai nou a fost pe la Predeal, unde desi a fost insotit de sotie a consumat la vin de i-a speriat pe chelneri-au mai fost si din astia -nu doar spp-isti si secu.
  asa ca vor iesi si alte povesti vanatoresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s