Home

Povestea de la Credit Europe Bank Braşov are toate elementele unei inginerii financiare puturoase. În nici un caz n-a fost un „jaf”, cum se grăbesc să titreze după ureche unele ziare şi televiziuni. Aflăm acum că unii funcţionari din bancă operau în conturile unor clienţi de ceva ani, fără să se prindă nimeni. De parcă banca aia nu avea departament de audit, control intern etc.

Banii din depozitele unor clienţi, de regulă oameni  în vîrstă, mai uşor de dus cu vorba, şi care nu ştiau să ceară, de pildă,  un extras cu istoricul contului,  erau scoşi frumuşel şi viraţi în conturile unor firme private. Mană cerească. Cine nu vrea un credit cu dobîndă zero? Pentru ca, ulterior, banii să fie repuşi în contul omului. Ceva s-a întîmplat, n-au mai avut resurse să returneze sumele, presupun, cert e că unii clienţi s-au prins şi s-a produs dezastrul. Scandal, presa, organele, ştiţi urmarea.

Am un feeling: sumele rulate de-a lungul anilor s-ar putea să fie mult mai mari decît cele 1,5 milioane euro „depistate” pînă acum. Poate zeci de milioane. Interesant e de aflat şi ce firme au beneficiat de aceste credite moca. Şi cui aparţin! S-ar putea să mai avem surprize, dacă ancheta  nu va fi îngropată în acest stadiu. S-au mai văzut cazuri.

Anunțuri

5 gânduri despre „O suveică malefică

  1. Pingback: Tweets that mention O suveică malefică « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

  2. Nene, zici matale ceva…Toate erau conturi de zeci de mii. Poate o vreme a mers. Acuma, pe praful asta, firmele-s in cacat si nu mai pot da banii inapoi la timp. Si s-a podus fisss-ul. Oare sa-i zicem multam regimului bocciu c-a scos tilharii la iveala? Ptiu, ce-am zis!!!
    Banzai!
    Io cre’ca Sandman vine de la „mos Ene”.

  3. Pingback: Suveică braşoveană pe bani mulţi « S I C T I R E L I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s