Home

Vine Rozalia cu laptele de drigană şi alte alea, de la ţară. „Domnu, eşti mai ocoş, aşe, zî-mi şi mie ce-o vrut preşădinchele, că io-s femeie proastă, nu pricepui”. Greu de tradus, da hai să-ncerc:

Sînt sănătos tun, doar că m-am zgîriat cu beţişoru, că m-au enervat Vântu şi Felix şi băncilea astea obraznice, care-au nenorocit economia. Şi gaura asta pe care-o fac pensionarii la buget, tu-le. Iar dăscălaşii ăştia să mă mai lase, toată ziua cer bani, şi-aşa nu fac mare brînză, ce, eu n-aveam salar cît femeia de serviciu? Şi uite unde-am ajuns.

Nu vă place, căraţi-vă dracului din ţara asta de căcat. Bine-au făcut ăia care-au şters-o şi muncesc în Spania, numai să nu vină să ceară ajutor de şomaj, că n-avem să le dăm, să stea acolo, pe curul lor. Şi să-i  fie ruşine lu Niculae, că vrea să plece-n Bulgaria, după ce-a supt gaze de la popor. Şi lui Patriciu, că a vîndut Rompetrolu cu datorii, nenorocitul,  şi-acu tre să ne hîrîim cu kazahii.

No, cam asta o fost. Înţeles-ai, Rozalie? Femeia a plecat, îngîndurată. S-a oprit în uşă: „Da la penzie o zîs cînd mai dă ceva?”

2 gânduri despre „Să priceapă şi Rozalia

  1. Pingback: Tweets that mention Să priceapă şi Rozalia « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

  2. Propune culoarea orasului tau pe http://www.1001culori.ro ! Pentru sanse maxime, incarca in fiecare luni poza ta preferata, care reprezinta o culoare din Brasov si/sau Sibiu si intra in competitia pentru a gasi cea de-a 1001-a culoare! Nu uita sa le spui prietenilor sa te voteze, comenteze sau sharuiasca pe retele sociale pentru a castiga la una din cele trei categorii!

    Athe@ 1001 culori | colors
    As_colors@yahoo.com
    http://www.1001culori.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s