Home

Cristian Preda, acest Teo Trandafir cu ochelari, face o figură de disident în PDL. Pentru cine are timp să-l creadă, CP lansează idei curajoase de reformare a partidului. Domnul în cauză nu-i prost, dar nici noi nu sîntem. Cristian Preda e portavocea preşedintelui. Ce zice, în esenţă, preşedintele (sic!)? Că PDL ar trebui să refacă alianţa DA, aia cu liberalii. Iar dacă nu se poate, să intre în opoziţie, să-i lase pe ceilalţi să facă guvernul.

Ar trebui să fie complet idioţi alde Ponta şi Antonescu să pună botul la aşa ceva. Pentru că oferta lui Preda-Băsescu e o mămăligă plină cu sticlă pisată. România e un barcaz în derivă, căpitanul e beat, iar matrozii îşi cară pumni pentru ultimele conserve din cambuză. Unii, mai firoscoşi, scriu că în PDL sînt mai multe curente ideologice, care se canibalizează. Un curent popular, cu Preda, Voinescu şi, desigur, Udrea, unul creştin-democrat, pe care tocmai l-a inventat ministrul de externe Baconsky (cu susţinere de la Blaga), curentul liberal, cel îngropat de Stolojan-Stoica şi un curenţel social-democrat, nostalgic, reprezentat de Frunzăverde.

Nişte aiureli. În PDL sînt doar găşti care-şi dau la oase. Uneori la propriu, cum s-a întîmplat la Constanţa. Ăştia simt că nu mai e loc de-ntors, că sînt complet izolaţi pe scena politică, şi dau din colţ în colţ. Intrarea în opoziţie ar fi, din punct de vedere strict politic, benefică pentru ei. După ce-au stricat tot ce se putea strica, chibiţăreala de pe margine le-ar veni mănuşă. În doi ani, pînă la alegeri, şi-ar mai reveni, ar chiui parşiv la ăia din teren, că la asta se pricep, şi ar mai reuşi să prostească destui. Dar cum să laşi cămara cu bunătăţi altora? (Să nu-mi spuneţi că nu mai sînt bani, că vă dau cu frunza-n cap). Iar cîtă vreme mai curge ceva pe ţuţuroi, nu pleacă nimeni, ce dracu.

Aşa că, cel mai probabil (dacă nu-i bate soarele-n tigvă pe ăştia din opoziţie), guvernul pedelist se va tîrîi, cu sau fără Boc, pînă la alegeri. PSD şi PNL nu trebuie să facă nimic. Doar să spargă seminţe,  să strige huo, afară, muie arbitrul, hoţii şi să aştepte loviturile de pedeapsă.

Bine, veţi spune, şi noi ce vom face? Păi, e simplu. România reală se retrage, încet-încet, în subteran. Românul va face exact ceea ce a învăţat să facă, încă de pe vremea fanarioţilor: să tragă-n piept stăpînirea. Patronul va vinde marfa la negru şi-şi va plăti angajaţii cu banii jos. Iar celui care cumpără i se va rupe de bonul fiscal, de bonusuri şi de sloganurile oficiale. Cine poate înşela statul, o va face. Scapă cine poate!

Anunțuri

6 gânduri despre „Mămăligă cu sticlă pisată

  1. buna.sunt o tipa anti-basescu total.poate sa-mi dea orice ca nu o sa-l plac niciodata……mi se pare bou,snapan, smecher,rau,porc de caine,un anti-om.deci nu e om .e animal feroce. de prada.prada suntem noi ,poporul l.u.i.elena e regina lui care face ce vrea din e.l.RESTUL DIN GUVERN SUNT SCLAVI ,CARE VOR UN O.S ,CU PUTINA CARNE.PENTRU CARE AR FACE CRIME LA ORDIN.NISTE DOBITOCI.PACAT CA SUNT PENSIONARA SI NU O SA VAD CE VA FI IN VIITOR CU ROMANIA.PACAT. SAU…BOC INTURCESTE CARE INSEAMNA …CACAT.PA PLEC ..E ZIUA FIICEI MELE..33 ANI.

  2. Maestre, buna analiza. Eu zic ca daca pana acum pe romanul care fenta statul (nu ca e greu) il numeam hot, restul erau „fraierii” (PROSTII din „sa ii prostim pe prosti”) – cei care nu vroiau sa fenteze – vor trebui sa se adapteze si ei ca sa supravietuiasca in jungla pe care portocalii o seamana cu zel. Cei care nu se vor adapta sunt fraierii, de data asta fara ghilimele.

    Si uite asa, incet si sigur, ne consolidam intr-o natie de hoti (de voie de nevoie). Rau rau!! zic eu, dar macar nu ne vom mai putea plange de ce zic unii si altii despre noi.

  3. Pingback: Tweets that mention Mămăligă cu sticlă pisată « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

  4. @Angela: cele bune fiicei tale. 33 de ani e o vîrstă specială. Vîrsta lui Hristos!

    @Vlad: mulţam de aprecieri. Nu prea am stare mereu pentru analize. Prefer înjurătura colorată.

    @Sandman: corect. Omul e un lingău cu ştaif. Din categoria „patapievicilor”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s