Home

Am trecut zilele trecute peste podul de la Cosmeşti, în drum spre Tecuci. Dedesubt, Siretul curgea liniştit, nenorocirea era încă departe, în nordul Moldovei. „Uite, mi-a atras atenţia cineva, ăştia de lîngă pod au fost luaţi de ape acum cîţiva ani, au fost vreo 2o de morţi, au pierdut tot. Trecea Siretul peste acoperişuri. După o vreme, şi-au refăcut casele exact în acelaşi loc, în zona inundabilă.”

Ei, cam asta e gîndirea multora. „Lasă, bre, că n-o să vină iar.” Poate nu vine acum, dar o să vină cîndva şi o să le facă praf agoniseala. Şi iar vor plînge nenorociţii, şi vor da vina pe guvern, pe primar, pe soartă,  şi nu se vor gîndi o clipă că-i doare propria prostie. Iar exemple d-astea găseşti cam peste tot.

Ce vreau să spun? Avem noi filozofia asta idioată, perfect ilustrată de legenda meşterului Manole, trebuie să suferim groaznic, să muncim degeaba, să ne zidim Anele, generaţii după generaţii, pînă să ne trezim. Dacă ne mai trezim.

P.S. Pentru că mă tot înţeapă un amic, ete, clarific lucrurile: ăştia din casele acoperite cu tablă de Sidex (mulţi au lucrat acolo) au pus ştampila ani buni pe comunistul luminat, iar mai încoace au votat în draci cu securistul machitor şi grobian. Ecler?

Anunțuri

8 gânduri despre „Prostia la români

 1. Ce-si face omu’ cu mina lui ….
  Acu 2 ani eram in delta la Dunavatul de jos. Proprietarii pensiune se trageau din judetul Suceava. Am ajuns acolo la 3 zile dupa ce viiturile din Moldova ajunsesera in delta, deci pescuit pauza. a nu de asta-i vorba.Imi ziceau ca fusesera acasa sa vada ce-i cu ai lor. Ziceau da din paduri mai ramasesera citiva copaci linga drum, asa ca sa ascunda vederii furaciunea din spate. Prapad! Imi ziceau ca pe acolo n-a fost niciodata mare jale ca acum doi ani.Padurile alea mai puneau frina! S-or vast cu padurile inapoi,le-or taiat, or vindut lemnul pe degeaba si or baut banii,ca altceva n-or facut cu ei. Acuma se cinta!
  Gazdele mele erau mai tineri ca mine si or ales sa plece de acasa. Imi ziceau „ce sa fi facut acolo, ca n-ai cu cine!” Ma doare sufletul cind vad prapadul la televizor, dar nici sa-i vad ca stau in circiumi sa astepte sa vina soldatii sa le faca treaba.
  Banzai!

 2. Foarte corect, Shogunule, masochismul ăsta tîmpit ne cam defineşte. Dincolo de prostia şi incompetenţa autorităţilor, aia-i altă poveste.

 3. poate sunt oamenii pasionati de surfing… ce ai cu ei? macar in Siret nu sunt rechini 🙂

 4. Pingback: Tweets that mention Prostia la români « Blogul lui Teacă -- Topsy.com

 5. Pai in calea urganalor din SUA si aia fac la fel: mereu isi reconstruies casele in acelasi loc.
  Sa fie masochism?

 6. daca tu ai fii fost in locul nostru ce ai fi facut
  gindestete ca te nasteai in cosmesti
  plecai imediat
  si stefan, mihai si toti ceilalti domnitori trebuiau sa plece din fata turcilor ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s