Home

Avem aşa: una bucată grup statuar din bronz, Lupa Capitolina, plus Romulus şi Remus. În faţa Primăriei Braşov. Bronzul, se ştie, are bunul obicei de a căpăta o patină verzuie. Ceea ce, pentru orice om cu o minimă cultură generală, e bine, pentru că statuile patinate sînt, nu-i aşa, nobile.

Nu şi pentru cîrnăţarii de la primărie. Mai întîi, au dat pe lupoaică un strat de maglavais negru, gen duco. Nici aşa nu le-a plăcut. O fi zis mai marele Braşovului, băi, ia să o spoiţi voi cu o chestie veselă, pastelată, ce naiba! Zis şi făcut. Ca în bancul ăla cu iapa vopsită în verde, băieţii au sulemenit lupoaica, plus celebrii prunci, cu ceva ce seamănă a bronz auriu. Aurolac, ce mai! Efu zice (pe site-ul Prin Brașov), că biata lupoaică seamănă acum cu un golden retriever. Aiurea, fiara e mai degrabă un maidanez oranjuliu. Rîdeţi? Mie îmi vine să vomit. Pentru că ne facem de cacao.

Mă gîndesc numai ce scandalizaţi ar fi londonezii dacă lordul primar al metropolei şi-ar pierde brusc minţile şi ar da într-o zi ordin să fie vopsită statuia amiralului Nelson din Trafalgar Square cu aurolac din ăla ieftin, de dădea bună-mea pe dude (burlanele de la sobă), să nu ruginească!

P.S. Aşa arată originalul, Lupa din Roma. Patinată, aşadar verzuie, nu portocalie, aurolacilor!

Anunțuri

7 gânduri despre „Lupoaica şi aurolacii

  1. Poti sa zici saru’mina ca n-aveti primar pesedist ca o vopsea in rosu 🙂 .
    Atunci a ce mai semana?
    Banzai!

  2. la ce te asteptai?? la ceva spoiala de cultura?? aia de stiau nu au avut curaj sa ii spuna ptr ca si la primaria Brasov se poarta dictatura si atunci- asa vrei , asa ai , uitand ca de fapt fotoliul de primar este vremelnic si nu pe viata. Ne vom aduce cu drag aminte de un primar care a vposit lupoaica.E prima oara cand ma bucur ca nu avem mai multe monumente.

  3. Pingback: Cvadricolor cu steluţe violet « Blogul lui Teacă

  4. Aoai de mai era Funar Gheoghe primar la Cluj, cred ca festea si el Lupoaica dar tricolor! 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s