Home

Caracterul, şi credinţa sa că e infailibil, i-au jucat o festă urîtă lui El Prezidente. Faptul că a ieşit el, şi nu premierul, să anunţe amputările de-a valma, dar şi pentru că o ţine, gaia-maţu, de o săptămînă, numai în explicaţii, adesea penibile, l-au făcut ţintă pentru mînia atîtora şi prizonier între zidurile Cotroceniului. Nu mai poate ieşi, nici măcar de la palat la Parlament, decît cu o coloană impresionantă, cu zeci de vlăjgani cu pistoale şi în maşină blindată, printre manifestanţi care-l aşteaptă cu ziceri de mamă, biserică şi alte alea. Naşpa!

Se spune că de-aia nu s-a dus la finala europeană  la handbal, deşi anunţase că le va susţine din sală pe fetele de la Oltchim: de teamă că va fi huiduit acolo de 5ooo de oameni. De scuipaţii cărora nu-l puteau apăra nici măcar umbrelele sepepiştilor. Aşa că, gata cu bătrînicile ţucate prin pieţe, dacă nu vrea să ia nişte sacoşe peste chelie, sal’tare clopuri, bundiţe şi danţuri pe la tîrguri de cîrnați, dacă nu vrea să audă sudalmele strămoşeşti din satele patriei, şi să se trezească în mufă cu niscaiva produse organice, sănătoase, ce mai, adios băi de mulţime! Ceva mă face să cred că pînă și femeile pedeliste l-ar primi cu oarecare răceală.

Poate doar la ţigani se poate duce mai liniştit. Că ăia nu sînt nici bugetari, nici pensionari, şi nici şomeri (cei care mai lucră cinstit o fac mai mult cu ziua). Eventual, ar putea nişte pirande mînioase că nu mai au „trusou” să-i arate ce au pe sub fuste, chestie, mă rog, rezonabilă. Partea bună e că o poate ţine în chefuri nesfîrşite cu maneliştii, ăştia sigur nu-s atinşi de criză, şi nici de curbele de sacrificiu. Bafto delo, Bulibaşă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s