Home

Există peste Ocean economişti, adepţi ai teoriilor malthusiene, care susţin că soluţia ieşirii din criză e scăderea drastică a populaţiei. Mi-e greu să cred că preşedintele a lecturat aceste teorii, între un pahar de Chivas şi o bîrfă suculentă pe marginea înregistrărilor discuţiilor lui Voicu, atunci cînd a lansat măsurile de tăiere otova de salarii, pensii, ajutoare sociale şi subvenţii. Spre satisfacţia pupătorilor de buci, care mai au un pic şi-l ridică la rang de geniu pe gînditorul de la Murfatlar.

Cert e că sărăcirea bruscă a milioane de concetăţeni acolo duce, la împuţinarea populaţiei. Pentru că 100-200 de lei în minus înseamnă, pentru mulţi şomeri, pensionari, dascăli şi amploaiaţi mărunţi, diferenţa între viaţă şi moarte. Pentru că exodul medicilor spre alte zări se va amplifica. Cum tot cert e că banii care nu vor mai intra în magazine, frizerii, localuri, patiserii, farmacii, librării, vor lovi direct costelivul sector privat, în spatele căruia stă umflatul prezidenţial. Mai gîndiţi-vă şi că reducerea subvenţiilor la căldură va fi, la iarnă, ca un cuţit la gîtul celor racordaţi la CET-uri.

O să spuneţi că e o viziune apocaliptică. Este. O să spuneţi că astea sînt măsuri de dreapta. Nu sînt. Da, era mai rău dacă se majorau TVA şi cota unică. Da, trebuie reduse cheltuielile bugetare. Însă tăierea, repet, otova, a fondului de salarii pentru bugetari, e o măsură egalitaristă şi primitivă. Îl pedepseşti şi pe medicul chirurg, şi pe boactărul care doarme-n post, şi pe tîrfuleana pe care şi-a pus-o consilier nu ştiu ce şef de serviciu, şi pe conferenţiarul cu doctorat, şi pe nepotul care a prins o sinecură la o ambasadă… Ah, să nu-i uit pe cei 2-3 directori plătiţi pentru acelaşi post, datorită idioatelor ordonanţe neconstituţionale, emise de constituţionalistul de buzunar, bicisnicul nostru şef de guvern.

Da, e nevoie de austeritate în domeniul bugetar. Cum nu s-a făcut nimic, dar nimic, în ultimul an, a venit scadenţa. Corecţie: ceva s-a făcut, risipă pe bani publici, cît cuprinde. S-au pompat bani, fără număr, mai ales în primăriile portocalii, care treabuiau stimulate în toamnă, ca să facă pe dracu-n patru pentru realegerea berbecului. S-au dirijat, spre clientela politică, sume imense, pentru lucrări supraestimate cu nesimţire. Cazul patinoarului din Braşov e deja clasic. Sau, aflu ieri, via Petreanu, care mă trimite la un articol din Kamikaze, că ginerele lui Blaga a devenit, într-un an, milionar în euro, la numai 26 de ani, datorită generozităţii colegilor de „găşcuţă” ai buldogului, Berceanu şi Videanu! Mutiplicaţi acest caz numai cu 50, şi găsiţi cele 500 de milioane de euro care vor fi tăiate de la pensionari.

„Trebuiau luate aceste măsuri anticriză”, scrie un idiot băsist. Astea nu-s măsuri anticriză, trepanatule, ci doar de echilibrare a bugetului. Un fel de amputare disperată a membrului cangrenat, fără anestezie. Pacientul e tot bolnav. Să-mi arate cineva o singură măsură cu-adevărat anticriză a bramburitului nostru executiv. Că Prima casă şi Rabla sînt doar fîs-uri. Iar căsuţele lui Udrea, de la sate, o jucărie costisitoare, cu care să se laude puria.Vreau să văd un program serios de relansare economică, vreau măsuri de drepta, de sprijinire a secorului privat, vreau să văd că se investeşte, cît de cît, în infrastructură, că se creează locuri de muncă… Pot să vreau eu mult şi bine. Mi-e teamă că bugetarii şi pensionarii vor fi sacrificaţi degeaba. Şi că, peste cîteva luni, cînd vor vedea că încasează şi mai puţin la buget, şi că miroase a faliment naţional, drojdierii care ne conduc vor mări şi TVA, şi cota unică!

9 gânduri despre „Să-i aplaudăm pe drojdieri?

 1. Nu.
  Solutia este: sa scapam de ei.
  Am raspus la intrebarea din titlu
  Acum citesc articolul.

  Si vom scapa de ei.
  Uji, bistosz, cum spun minoritarii nostri din guvern.
  Nu stiu daca am scris corect in maghiara.

  Maria S.(Timisoara)
  Fotografia e super, rad deja,
  si imi lipsea rasul.

 2. sa sti ca si printre pensionarii pe care eu ii cunosc sunt pupincuristi dar rau de tot.pentru ei ma bucur ca le scade pensia cea mica..ei zic ca n-au fost lasati,ca vai de noi daca era presedite geoana[ ///],ca asa trebuia,e.t.c.nici o lege din romania nu le da voie sa scada pensuiile pensionarilor.cred ca ar trebui sa ii dam in judecata.ar trebui sa fie impuscat basescu de cineva care a ajuns rau de tot. eu as face-o daca as avea pistol sau pusca. merita si el si cei din jurul lui.si familia lui.lui fiica-mea la 2 bugetari care stau in gazda le da practic un salariu din 2.[pe care il impart la 3,copilul lor]sa nu aiba parte nici el nici membrii guvernului de liniste sufleteasca nici de sanatate.asta le doresc eu ,opensionara cu sot bugetar si copii bugetai .din 3 salarii si o pensie ne scade 90 la suta,practic…asa sa le ajute dumnezeu daca exista……..

 3. Dumnezeu exista.
  Nimic fara Dumnezeu.

  Asta ar fi o alta solutie, cea mai buna:
  Nimic fara Dumnezeu.
  Nihil sine Deo.

  Traim insa niste vremuri pe care nu le pot califica.
  Foarte buna observatia, la patru persoane, care o au in grija si pe a cincea, se taie prin masurile propuse de trepanatul-grasan din Cotroceni, 9o %, din venituri. De fapt 95 %
  25 + 25(doi bugetari) + 15 + 15(doi pensionari) + 15(un copil).,
  Kalashnikov, este o alta solutie, in disperarea in care am fost aruncati.
  Bineinteles, un Kalashnikov virtual.
  Si eu am spus acelasi lucru, ca il omor pe cel care se atinge de veniturile familiei mele.
  De fapt am gandit ca as fi in stare de acest lucru.
  Dupa aceea am inteles, ca mai exista multe alte etape pana la crima, si ca voi lupta, altfel.
  Si impreuna cu mine toti ceilalti.
  Va trebui sa luptam si sper ca o vom face.
  Ponta dadea cateva directii, in interventia lui de joi seara. Lupta: sindicala, parlamentara, in justitie, in strada.
  Si mai sunt si alte directii.
  Prima mare lupta se da acum in mass media, unde oameni cu teasta pe umeri, inteligenti, capabili, de valoare, profesionisti, incearca sa ii faca pe trepanati sa inteleaga pe ce lume traiesc, si sa renunte la ultima ticalosie a unui individ bolnav mintal grav, si care locuieste temporar si uzurpator, in Cotroceni.

  Tot ce am scris pana aici s-a nascut dupa ce am citi interventia doamnei Angela Tanasescu.
  Ideile pe care voiam sa le dezvolt sunt:

  Se poate vorbi, la ceea ce traim acum noi despre:
  Genocid, holocaust, apocalipsa.
  Cuvintele de mai sus le-am inalnit si in exprimarile unor jurnalisti si personalitati de valoare ale tarii.
  Asta traim, pedeapsele din infern, cred, ca sunt mai putin chinuitoare, decat ce simtim si traim noi acum.
  Iadul e pe Terra si nu in lumea de dincolo.

  Pun din nou, o intrebare:
  Admitand in ipoteza, ca vor reusi, cu japca, sa stranga sumele preconizate de ei, din veniturile categoriilor, amintite de bolnavul mintal grav, grasanul nr.1 al tarii, din fotografia de mai sus, unde vor merge banii nostrii ?
  Ce vor face cu ei?
  Avem, noi certitudinea ca vor fi folositi corect ?
  Avem noi control asupra lor, odata stransi ?
  Nu, deci nu suntem dispusi sa-i dam si nu ii vom da.

  Pentru a putea incepe colectarea lor (ar trebui folosit alt verb, mai corect ar fi acapararea, insusirea fara just temei etc.), trebuie modificate cateva legi si schimbate(diminuate)programe sociale.
  Cateva legi care ar trebui modificate, pentru a incepe colectarea sumelor sunt:legea salarizarii unice, legea pensiilor, codul muncii.
  Si cine stie cate altele.
  Trebuie modificate(diminuate) programe sociale.
  Si alte realitati si prezente sociale isi vor spune cuvantul.
  Douazeci de zile sunt insuficiente pentru a face tot ce isi propune bolnavul mintal grav-trepanat din mai sus.
  Iarasi arunca nebunul o bomba si mor oamenii cu zile, de disperare si chin.
  Modificarea si schimbarea atator legi importante(as zice fundamentale) nu se poate face prin ordonante de guvern.
  Se vede inca o data ca nebunul nu e doar nebun ci trebuie si pus in camasa de forta.
  Asta schimba constitutia in 11 (?) zile si cateva legi si realitati sociale in 23(!).
  NC.
  Despre o reala, nu „aparenta” echilibrare a bugetului, asa cum se va intampla daca reuseste nebunul sa faca si si-a propus si a aruncat pe „piata” joi seara, in interventia urmatoare.
  Nu de alta, dar asta este prea lunga si mi-e ca mi-o inghite neantul.
  Maria S.(Timisoara)

 4. Basescu crede ca ne-a linistit spunandu-ne ca solutia spanzurarii poporului cu capul in jos nu este nu este emanata din gandirea FMI ci din gandirea handicapata a Guvernul Romaniei. Nu m-a linistit in niciun fel pentru ca mie nu-mi pasa in ce limba injur. Ca este engleza, ca este romana, eu tot aceleasi jigodii incompetente injur. A atras atentia asupra riscului grecizarii poporului roman daca nu ne punem gatul in lat de buna voie. Unde nu ar fi norocul asta sa fim si noi pentru cateva zile greci in fata Palatului Cotroceni. Sau tocmai de aceea nu vrea Basescu sa ne grecizam?
  Indemnul meu este, hai, cu mic cu mate sa ne grecizam.

 5. @Sicti: chiar mă gîndesc să-mi schimb grecizez pentru început numele. Cum sună, Adrianos Teachos?

 6. EI na, credeti in ce a zis Ponta?? Nu ca vreau sa fiu Gigi contra. Care sindicate? alea de au scos ultima oara 150 de oameni in strada?? Ati uitat ca muncitorii au fost desfiintati odata cu taierea la Remat a uzinelor??Care lupte de strada?? Ati uitat sau nu stiti ca Romania are cel mai tare aparat de represalii politienesc din Europa si cum ziceam cu alta ocazie de cateva luni fac pregatiri dure ptr ca se asteapta la miscari??
  Si la care justitie vreti sa apelam , la cea romaneasca??? Sunteti naivi !!! Cati din cei care s-au imbuibat din distrugerea bunurilor acestei tari au platit in justitie?? Platesc aia care fura o paine,o pasare, cu ani grei.
  Ati uitat ca cei care nu sunt bugetari nu pot iesi din cauza patronilor pentru ca isi vor pierde locurile de munca si asa prost platite-ma refer la cei multi nu la directori de banci si trusturi- si care sunt amenintati ca asteapta altii la usa care accepta orice conditii.
  Fiti siguri ca se va mari si Tva -ul si impozitele pentru ca lipitorile astea vor lua banii de la noi si ii vor baga in buzunarele lor, fara teama ca li se va intampla ceva.
  Chiar daca va suparati, nu pot sa nu ma gandesc ca pe Ceausescu l-am condamnat pentru genocid ., pentru ca am stat in frig, ca ne-a dat alimentele pe ratie.
  Da , astea nu sunt metode de dreapta , ci metode de stangace luate de prin cartile de marxism sau din hotararile luate de guverne in stari de razboi, de altele…
  Oare ne-am batut pentru un capitalism muribund si ne intoarcem la o alta forma de socialism?? Ma intreb de ce nu e Suedia in criza??
  Oricum ar fi si orice am vorbi , un lucru este clar: portocalii astia nu vor face nimic pentru oamenii de rand pentru simpul fapt ca ne considera un bun de care dispun dupa placul lor si daca maine nu le mai folosim ne arunca .
  Da sunt multi pupin…… pentru ca vor sa isi tina locurile caldute, pentru ca sunt multi la care nu se simt banii luati , iar pentru ceilalti care sunt dusi cu pluta si nu isi dau seama ca sunt in deriva… m-as fi bucurat sa le ia numai lor banii , nu sa o aud pe mama cum imi spune ca nu isi mai permite jumatate din medicamentele fara de care nu poate trai.
  Din pacate am convingerea ca in afara de a vorbi nu putem face mare lucru.Ma va amuza cand nu vom mai putea vorbi sau … si mai rau vom pati ca cei care spuneau bancuri pe vremuri…. Ce ziceti , la asta v-ati gandit cu adevarat???Daca se introduce o hotarare de urgenta- ca cea de la banci in care angajatii si nu numai nu au voie sa faca comentarii negative- in care nu ai voie sa critici guvernul?? Credeti ca cea pedeapsa privativa de libertate la ultrajul comis impotriva unui politist se introduce degeaba tocmai acum?? Eu nu cred in coincidente la asemenea nivel.
  Si iaca asa nu putem fi Chir Ianis…!! Ce ziceti de asta??? Mai iese cineva in strada???

 7. ari,
  poate sunt putini cei ce nu sunt lasi dar mai sunt. in fond, tu singur descrii modul de viata care ne asteapta si bag sama ca chiar nu-ti place. nici tu nu vei avea de ales intre a muri de foame (adica degeaba) si a muri cu ei de gat. imi dau seama ca pentru unii a venit cam devreme timpul sa-si dea jos pantalonii scurti si sa isi puna unii lungi dar – cum ar zice frantuzul – „c-est la vie”.

 8. Pai, voi vreti sa ajungeti voi la racoare sau sa-i trimiteti pe grasanii si pe grasanele portocalii , acolo?
  Nu au ei atatea inchisori, puscarii, lagare, cati suntem noi.
  Grasanul bolnav mintal din fotografie vrea sa transforme Romania in Coreea de Nord sa ajungam la canibalism.
  Ce credeti vor reusi sau ii punem noi la friptoare pe ei?
  Am ajuns in faza care pe care.
  Vin zilele protestelor, sunt planificate, vom fi acolo.
  Si nu doar unul doi.
  Sa traim, sa vedem si pocnesc bostanii ca sunt putrezi.

  Mai ce-om mai juca.

  Maria s.(timisoara)

 9. KinR si Maria S.
  Aici nu e vorba de teama sau sa mori cu ei de gat!!!
  Chiar daca va suparati , eu personal nu mai cred ca romanii au c….nes sa iasa in strada.
  Atatia ani de mizerii rabdate si minciuni servite in continuu si atatia lingai si idioti care spun ca ne este bine asa ma fac sa am aceasta parere. Atatia panglicari suportati si votati .Acum platim campania electorala si ce au bagat prin buzunare.Zeciuiala se aplica la saraci nu la bogati.Vad un destept care iese pe post si ne compara cu Somalia si vrea sa ii mai si multumim!!!
  Tot noi astia trecutii vom iesi si tot va pica pe noi ca tinerii … !! Asta am vrut sa spun , nu ca ne vom uita de pe margine.
  Ti se face sila de ce vezi si auzi !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s