Home

Uluitorul Hoară tinde să devină un substantiv comun. Care desemnează tipul activistului fanatic, mai taliban decît cei mai înverşunaţi talibani politici autohtoni. Hoară e  un fenomen. Pentru că nimeni, ca el, nu e în stare să mintă fără să clipească, să răspundă la orice argument cu lozinci, să riposteze la orice încercare de expunere argumentată cu străvechea mîrlănie de mahala, „măta-i ofticoasă”. Fără să se enerveze, cu acelaşi ton egal, cu care ceri o şaormă.

Hoară nu trebuie înţeles. Hoară, ca şi Manifestul partidului comunist, trebuie doar memorat. Şi recitat. Pentru că Hoară e chintesenţa doctrinei portocalii. Care se execută, nu se discută. Mulţi epigoni încearcă să-l imite sau să-l copieze, dar nu reuşesc decît să scoată şi mai mult în evidenţă valoarea originalului. Cred că Lăzăroiu, care nu e un tîmpit, l-a pictat perfect pe indextructibilul Hoară, acest Ana Pauker pedelic. Cine n-are un Hoară, să-şi facă rost de unul. Chestie imposibilă, pentru că Hoară e unic.

Munţii se vor toci, Dunărea va seca, Gigi Becali va fi doar un rînd în cărţile de istorie a fotbalului, iar prezidenta Udrea va rămîne doar o frumoasă legendă urbană, pînă să se nască pe aceste meleaguri un alt activist de forţa acestui titan al gîndirii băsiste. Şi care să se cheme, simplu, Hoară.

Reclame

3 gânduri despre „Hoară

 1. Urmasa lui traian este o legenda suburbana, o carnatareasa ot plescoi.
  Legenda carnataresei este un cosmar pentru romani si finantele tarii, nu o legenda frumoasa.
  hoara = hoar(d)a este tot un cosmar.
  Si asa vor ramane.
  Postarea ok.
  Maria S.(TM)

 2. Un bou ca si Boureanu. Se va alege cu coarnele iar nasu cu (FF – Fifi) fina si fonctia. Limba-n Bas le-ar face rau numai la mate dar apropierea nasului de limba le ia mintile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s