Home

Expunerea în cătuşe a celor patru îmbuibaţi, ca să vadă poporul ce păţesc ticăloşii, îmi aminteşte cum a fost purtat prin Asia cumplitul sultan Baiazid, zis Fulgerul, într-o cuşcă de fier, de către şi mai cumplitul han mongol Timur Lenk. Romanii ar fi zis „vae victis”, vai de cei învinşi. Imagini spectaculoase, nu? Şi spre satisfacţia vulgului. Cred că în 90 la sută din casele României, milioane de pumni s-au ridicat, triumfători: aşa, bine le face!

Cei patru „cavaleri ai apocalipsei” au fost bine aleşi: un senator, un judecător la Înalta curte, un afacerist dubios şi un rege al bitumului, cel cu „limuzina Bugatti de 1,7 milioane de dolari”. Sînt ei vinovaţi? Dacă s-ar face un sondaj, probabil că o majoritate covîrşitoare ar spune, da, fără îndoială. Încătuşaţii sînt ca şi condamnaţi. Mărturisesc, am avut şi eu momentele mele de satisfacţie. Nu-i de colo să-l vezi pe bogătanul Căşuneanu cu brăţări de fier. Sau pe slinosul Voicu ţintuit de mascaţi. Sau pe super-judecătorul Costiniu băgat în dubă. Faină faza.

Zornăitul cătuşelor pe la nasul potentaţilor e un sunet foarte plăcut pentru urechile vulgului, sărăcit, umilit, călcat adesea în picioare de ipochimeni precum cei în cauză. Parcă te simţi niţel răzbunat. Nici nu-ţi mai pui problema, dar dacă sînt nevinovaţi? Ei, cum să nu fie, n-ai citit înregistrările, nu te uiţi ce moace au? Hm. Dar dacă… S-au mai văzut faze de-astea. Destule.

În urmă cu doar cîteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a achitat-o pe judecătoarea Andreea Ciucă, fosta şefă a Tribunalului Tîrgu Mureş. Acuzată că a luat mită, judecătoarea a fost arestată acum 7 ani, purtată cu cătuşe, încarcerată, umilită şi arătată populaţiei, prin intermediul mediei, drept corupta-corupţilor din justiţie… Şi nu e vinovată? Nu e. Hm. Păi atunci de ce aţi purtat-o în cătuşe, de ce aţi arestat-o, de ce i-aţi nenorocit 7 ani din viaţă? Scuzaţi, am greşit, se mai întîmplă…Judecătoarea Ciucă, se spune, a deranjat la vremea aia PSD-ul. Şi a păţit-o.

Se repetă istoria, în oglindă? Au supărat cei patru pe cine bănuim noi? Sau, pur şi simplu, „au căzut pe ascultare” şi trebuie daţi ca exemplu pentru cine mai mişcă-n front? Nu m-ar mira dacă cel puţin unul dintre ei va fi eliberat în curînd. După ce va turna pe cine trebuie. Dar ştiţi ce? Nici nu mai contează urmarea. Important e că oamenii l-au văzut pe „Baiazid” în cuşcă.

Anunțuri

6 gânduri despre „Cuşca lui Baiazid

 1. @Maestre Vasile, puţin îmi pasă de vinovăţie sau nevinovăţie. Pe mine mă deranjează „cuşca”. Spectacolul pentru vulg.

 2. Vulgul a vrut intotdeauna paine si circ. La faza cu painea , cine o asteapta de la pdl e mai mult decat naiv -este , dar doaa pentru haita lor- si atunci ramane circul. E moca , e apreciat si as merge pana acolo incat sa zic ca place minciuna cu televizorul.Manipularea e gata , prinde si nimeni nu plange decat pe bloguri . Nici macar opozitia nu prea mai zice ceva pentru ca iata : SPERIETOAREA -CIRCUL ,CUSCA.
  Ce ma amuza este insa ca sunt din ce in ce mai multi contestatari f suparati pe bloguri.Atentie la trecut Strada ?? Asta sa intelegem???

 3. În dosarul Voicu au picat deja mai mulţi peşti mijlocii şi mari: judecătorul Florin Costiniu, respectiv oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Costel Locic. Sper că vă e clar că nu-s singurii peşti din plasă şi că dosarul cu probatorii e ceva-ceva mai măricel. De aceea vă întreb, aşa, ca într-un chestionar banal: cine urmează?

  1. – un parlamentar al cărui nume începe cu V.
  2. – un parlamentar al cărui nume începe cu M.
  3. – un ministru al cărui nume începe cu B.
  4. – un primar al cărui nume începe cu V.
  5. – toţi cei de mai sus.

  Comenteaza pe http://sutu.ro/angoasa-politica/sa-dna-bine/

  Să DNA bine!

 4. Eu pot sa spun cu siguranta cine nu urmeaza sau cine „inca” nu urmeaza si cine nu are probe in acest dosar.
  Si nici in alte dosare.
  Unde este dosarul de spalare de bani a unuia din impricinatii de saptamana trecuta si a bostanului saf de la Cotroceni.
  Aceasta este intrebarea ?

  Sa fiti iubiti!
  Si tot fara custi si saptamana asta !
  Si fara judecati sumare si pentru prostirea unei anumite parti din „bobor.
  Deci, fara judecare „pe”( cum spune hoara-hoarda) televizor.

  M.S.(TM)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s