Home

Bref, Puştiul l-a învins pe Prostălău. „Garantat Năstase” l-a bătut pe „garantat Vanghelie”. Copilul de suflet al Arogantului şi nepotul Bunicuţei a fost preferat învinsului de serviciu. Să ne gîndim că Ponta avea 17 ani la Revoluţie, pe vremea cînd făuritorul FSN-PDSR-PD-PSD tocmai făcea anii de pensionare anticipată. „Tipul cu sînge-n el”, apud Mazăre, l-a dovedit pe „nefericitul accident”, conf Mitrea. Unii cred că a cîştigat retorica. Ponta e tare-n clanţă, cam ca Antonescu, pe cînd Geoană nu are ever replică. El doar învaţă pe de rost nişte fraze prefabricate, ca un tocilar pe care-l bombardează şmecherii clasei cu buretele ud. A fost şi un pic de devanghelizare, în pofida intervenţiei energice a ţigăncilor de la poartă, care-l dădeau pe Marean învingător.

Ce s-a schimbat în PSD? Deocamdată, doar eticheta de la masa prezidiului. Toţi aşteaptă ceva de la Victor Ponta. Ce? Modernizarea partidului? Să fim serioşi. Baronii sînt de neclintit. Echipa din jurul noului preşedinte e cam aceeaşi: tot Dragnea, tot Oprişan, tot Vanghelie, tot Niţă… S-au mai strecurat printre vicepreşedinţi Severin şi Negoiţă. Cam asta-i schimbarea. Să vedem cît „sînge” are cu-adevărat Puştiul. Şi cît „lanţ” îi vor lăsa tatăl adoptiv, bunicuţa şi socrul.

E interesant şi felul în care au primit liberalii şi pedeliştii schimbarea: cu oarece rezerve, ba chiar cu strîmbat din nas. Ponta pare ceva mai inflexibil. A spus-o deja, nu e adeptul alianţelor. Cred că primele fricţiuni vor apărea destul de repede, cu liberalii. Crin se şi vedea liderul opoziţiei, în raport cu un Geoană placid. Vor urma disputele cu pediştii, care vor să-i tragă lui Geoană de sub fund scaunul de preşedinte al Senatului.

Ei, dar nu putem trece uşor peste zloata din conclavul pesedist, fără să amintim de episodul penibilo-bizaro-aiuritor cu retragerea lui Diaconescu. Ceva necurat a fost acolo. Deci, omul îşi ţine discursul de candidat, iar peste 2-3 ore iese la rampă, bîlbindu-se, şi se retrage, în favoarea lui Geoană! Ce-o fi tu? – vorba babelor care bîrfesc pe la porţi. Şi-au explodat scenariile. Că a fost şantajat. Că a fost cumpărat. Că e „acoperit” şi a primit ordin. Ne putem doar imagina episodul. Sună mobilul lui Cristi. O voce cavernoasă îi spune: „Ştiu ce-ai făcut astă vară”! Ăla, bujbe. „Fii atent, zice Vocea, te retragi şi-l susţii pe Prostănac”. „Am înţeles, să trăiţi”. Aşa? Bravo, Cristi! Cine l-a şantajat? Vanghelie? Serviciile? Alţii? Se vorbeşte că Providenţialului i-ar fi convenit să rămînă la conducere caraghiosul cuplu Geoană-Vanghelie. Socrul alesului, Sîrbu, a şi zis la un moment dat, „întrebaţi-l pe Blaga”. Buldogul avînd în mînă „Doi şi-un sfert”. Pe de altă parte, Diaconescu a recunoscut, mai cu jumătate de gură, că acum cîteva zile a fost „în vizită” la sediul SRI. Ca să discute, cică, „un proiect legat de scutul antirachetă”! Vă rog să rîdeţi cu spume. Ei, n-a ieşit pasienţa, scîrba de vanghelizare a fost totuşi mai puternică. Băi, Cristi, elegantule, inteligentule, diplomatule, binecrescutule, civilizatule, cultule, ai dat cu palma-n căcat! Degeaba!

Anunțuri

2 gânduri despre „„Ştiu ce-ai făcut astă vară”!

  1. daca privim retrospectiv, logic, si ne mai si uitam in gura lui, chiar daca nu se vede firul (fiindca e radio-), Diaconescu e telecomandat.

  2. FB. Bine analizat, nimic de adaugat.
    Poate da, sa vedem ce va mai ramane din PSD-rai si cum vor lupta cu monstrul portocaliu care inghite tot ce apuca.
    Si cum se vor comporta PSD-rai, ca si astia sunt imprevizibili
    Va mai ramane ceva din ei peste doi ani, vor trece pe locul intai, vor ramane pe doi, s.a.m.d.
    M.S.(TM)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s