Home

„Mai există electorat de stînga în România?” scrie Ion M. Ioniţă, în Adevărul. Dumnezeule mare, dar milioanele de asistaţi ce sînt, clasă de mijloc? Sărăntocii care n-au după ce bea apă ce-or fi, capitalişti sub acoperire? Nătîngă întrebare. De fapt, ce s-o mai dăm cotită, marea masă de uvrieri amărîţi, ţăranii pîrliţi, valurile de şomeri, ăia care lucrează la negru, cu ziua, lumpen proletariatul, cum le place marxiştilor să-i spună, a votat, în bună parte, cu PDL şi Băsescu, atras de populismele ultrastîngiste aruncate fără jenă de „marele partid de dreapta”. Dacă l-ai întreba pe unul din ăştia, bre, ştii că ai votat cu dreapta? – insul, hirsut, cu mahoarca lipită de buză, te-ar privi bovin şi ar icni – ha, ce-i aia?

PSD a pierdut o bună parte din acest electorat mai degrabă ceauşistoid, pentru că activiştii săi de frunte duhnesc a Beluga şi a Veuve Cliquot, în nici un caz a usturoi şi ulei de motor. Au avut priză la sărăcime atîta vreme cît portdrapel le era „săracul dar cinstitul” Iliescu. Aşadar, ca să răspund totuşi la întrebarea din start, electorat de stînga există, căcălău, dar nu mai există un partid de stînga.

De cealaltă parte, Providenţialu şi ciracii săi au „arestat”, mai cu hăhăieli, mai cu găleţi şi mălai, mai cu „vin mogulii”, mai cu promisiuni deşănţate,  şi socialişti, şi liberali, şi naţionalişti, şi nostalgici comunişti, de-a valma. Populari? Ce-i aia?

Reclame

14 gânduri despre „Sărăntocii de dreapta

 1. Nu prea te pricepi. Tot amaratii si-au deschis bloguri ca sa dea vina pe Basescu din cauza rebuturilor din PSD si PNL. Tineti-o tot asa. Ca sunteti plini de comentatori mai ceva ca broasca de par!

  Ha, Ha, Ha!

 2. @ Corina: că sînt amărît (financiar), asta e, nu ştiu să fur. Pardon, să fac afaceri. Că-l iubeşti pe Băselu, mi se pare ok. Dar, zi-mi sincer, am şi eu dreptul să nu-l iubesc? Măcar un pic!

 3. „nu ştiu să fur. Pardon, să fac afaceri”…
  fara suparare, dar e o diferenta de la cer la pamant intre cele doua.

 4. Pingback: Po(a)nta « Cuib de mitralieră

 5. Pentru „Stie Tot”: Este adevarat ca intre a fura si a face afaceri este o diferenta mare, dar nu in Romanica unde singura si unica sansa de a face afaceri prospere este prin furt. A se citi afaceri cu statul pe baza de parandarat) O afacere cinstita este fie supusa doar supravietuirii, in cel mai bun caz, sau pieirii.

 6. “nu ştiu să fur. Pardon, să fac afaceri”…
  fara suparare, dar e o diferenta de la cer la pamant intre cele doua.

  Da, diferenta e ca in momentul in care faci afaceri (in cel mai legal mod posibil) esti furat… nu furi.

 7. No tulvai… prăpăditul de Mirciulică Geoană, se intitulează la Antena3, nici mai mult nici mai puţin… i-auzi naţiune, cică el mârlanul ar fi, citez : * paratrăznetul energiei negative *… tumna el, măscăriciul, hăl pălit de flăcăruia violet…
  Lovi-l-ar trăznetul de neisprăvit, că nu poa să tacă ! Amin!

  Alţi troglodiţi, * popularii *, * democraţii *, cu realizări de * succesuri *… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/19/twin-peakse-ul-carasean-platul-baronului-frunzaverde/
  frunză verde… lemn… domnesc…
  fost-am verde, năpârlesc…
  că descălecatul doare…
  te usucă, din picioare…
  iară frunza care pică…
  nima-n lume, n-o rădică…
  frunza care cade jos…
  nu mai suie unde-o fost…
  ( din folclorul * popular * – sîc! )

  În labele cui ajunsăşi ţărişoară… Scârbă şi lehamite ne e, sătui de-atâţia * manageri *, * voievozi *…
  Sibilla

 8. @sibilla: ce bizară şi puturoasă faună portocalie aveţi şi voi prin Caraş! Seamănă teribil cu asta a lui Scripcaru de la Braşov. Ăştia sînt ca mucegaiul, nu mai scapi de ei…

 9. Asa e. Partid de stranga nu mai exista. A ramas doar un electorat care este in vrie si care sper sa amendeze balbaielile PSD-ului si masurile bolsevice ale PDL-ului la urmatoarele alegeri si sa voteze im majoritate cu PNL. Sunt liberal si nu mi-e rusine sa recunosc ca as dori ca votantii lui Iliescu sau a lui Basescu, simtind pe propria piele atat inconsecventa lui Geoana cat si „eficienta” masurilor de „dreapta” luate de Boc, sa treaca de partea liberalilor si sa ne dea noua voturile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s