Home

Se spune că românii au cele mai suculente şi mai variate înjurături. Aşa o fi, mi-e imposibil să verific. Cum sînt înjurăturile românilor?

1.De mamă. 2. De organele genitale sau/şi de actul sexual. Adesea, cu trimitere la mamă. 3. De biserică ( Dumnezei, Cristoşi, arhangheli, grijania, anafura, cristelniţa, crucea…). Majoritatea, cu adresă directă tot la mamă. Exemple: Cristoşii mă-ti!; Grijania cui te-o făcut!

Aşadar, ce avem aici? Mama, sexul şi biserica. Cei trei piloni ai naţiei. Numitor comun, mama. Concluzia autorului: românii, popor creştin, dar cu mare poftă de viaţă, au un respect infinit pentru maternitate.

6 gânduri despre „Injurătura la români

 1. hmm,bobor credincios,asa arata sondajele ,nu? 🙄 :devil:
  sa auzi injuraturile unguresti ,astia „e” meseriasi,hahaha!!! 😆

 2. Salve, signor Adriano!

  Infinitul este locul sub numele caruia se ascund si foarte multe chestii… limitate. La urma urmei, paradisul este ceea ce este nu prin lapte si miere, ci prin normalitate…normalitatea aia suculenta, de zi cu zi…Chestiuta cu cine-i mai tare-n injuraturi e tare subiectiva…Sa-i auziti pe macaronari…Ce-i drept, nici cu ungurii nu mi-i rusine la trebsoara asta. Chit ca unii d-ai nostri, ca brazii, se intrec in a-i “discrimina” pe unguri si pe partea asta a injuraturilor…

  Să vă fie bine şi…una affetuosa stretta di mano!
  Zile faine!
  Il Padrino

 3. Romanii sunt singurii de pe fata pamantului care te injura si te lauda cu aceeasi injuratura. Exemplu: Da-l in pizada ma-si (de nenorocit sau de baiat destept). De asemenea, romanii sunt singurii care se mira sau intreabă printr-o injuratura. Bai, sa-mi bag p… ce este asta?
  A, o corectie. Tot ce tine de ortodoxie, dumnezeu, sfinti etc… sunt dracuituri. Romanii, mai hotzi ca altii, dracuie, de regula, de DUMNEZEI, nu de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s