Home

După Cotidianul, încă două nume grele din presa scrisă  – Ziua şi Gardianul- dispar din spaţiul tipărit, pentru a rămîne doar în cel virtual. Un mod mai elegant de a evita să se spună că au cam decedat. Dureroasă, pentru un gazetar, nu e doar moartea unui ziar, dar şi modul în care unii joacă tontoroiul pe  „mormîntul” lui. Nu mai insist, mi-e greaţă. Practic, pe piaţă a mai rămas exact o mînă de cotidiane quality. În ordinea dată de tirajul mediu zilnic vîndut, conform BRAT, primul e Adevărul, cu 114.000 de exemplare, după care vin Jurnalul Naţional – 56.000, România liberă – 45.000, Evenimentul Zilei – 32.000 şi Gândul – 13.700. Cifrele sînt din perioada iulie-septembrie 2009. În ordinea inversă a clasamentului de mai sus, cel mai expus la o eventuală extincţie e Gândul. Dar, în perioada asta neguroasă şi ciudată, de nimic nu mai poţi fi sigur.

Anunțuri

5 gânduri despre „Cine mai moare

 1. Sincer, cand moare un ziar e mai mult decat trist.Aceste disparitii exprima adevarata fata a realitatii romanesti.Ne arata ca popor si nu vreau sa ma pierd in celelalte multe stiute de noi toti.De cate ori moare un ziar ma duce gandul la Eminescu . Sorry, nu apar ziarele si nu se vand la noi in functie de stire si tiraj.Cele mai sincere si fragile mor ptr ca … nu ajuta…

 2. la multi ani ptr.alexandru de la ita,gobico,merela,adi, si vladut. la multi ani si ptr. ioana azi 7ianuarie.am o mare ,mare bucurie ptr.ca cei din p.d. l. se cearta.speram sa mareasca pensiile .nenorocitii dracului.sa ia banii de la udrea si de la boc .si de la basescu.da n-am avut noroc. iti doresc mult noroc si bani multi.

 3. Am citit cartile lui Ohanesian. La ce sa ne asteptam? Poate ar trebui sa cititi si voi cartea „Altfel” Mult noroc in noul an!

 4. Vedeti,voi la Gtbv ati fost precursori…
  Dar un asemenea brand trebuia sustinut si prin subsciptie publica.
  Ori voi n-ati facut o incercare sa scrieti Gazeta macar pe un site amarat.

  Si ati fi gasit voluntari,daca aveati cohones…Numai in Brasov fiinteaza aproape 2000 de bloguri,iar cateva sunt exceptionale.Nu ale voastre…dar marfa ati fi avut berechet.
  Apropo,de ce-l injuri pe Ciutacu ,tata-sai ti-a fost doar sef!!

 5. Georgele, iar mănînci căcat. Aş sta să-ţi explic, dar nu cred că eşti în stare să pricepi, nu te duce capul. Uite, n-ai înţeles că nu-l înjur pe Ciutacu, fac doar nişte ironii, pe care omul, spre deosebire de tine, le înţelege, pentru că are organ pentru aşa ceva. În ce-l priveşte pe Ciutacu ăla care a fost la Drum nou, era fratele lu tat-su, vezi că habar n-ai? Şi mai slăbeşte-mă cu scrisul tău agramat, de-aia te-au dat afară de la ziar, că zgîriai hîrtia cînd puneai pixul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s