Home

Poveştile de la „Gîrla ciorii” încep să semene tot mai mult cu „Răpirea din Irak”. Ceva nu se potriveşte. Parcă cineva ne ia de fraieri. Iar vedem un film poliţist de duzină. Iar ne facem de băcănie. Avem noi un talent înăscut să transformăm o chestie serioasă în băşcălie. Mereu mi-aduc aminte de ce-i spunea un arhitect neamţ regelui Carol I: „Majestate, nu mai rezist, plec acasă. E prea mult pidomoti aici.” Ştiţi dvs, tradiţionala înjurătură de mamă. Cu Ciorogîrla, cineva ne trimite, rînjind, la origini. Pe faţă. Cică fioroşii mafioţi, superbogaţi, care vînd droguri de multe milioane de euro, s-au gîndit ei,  într-un moment de plictiseală, să dea lovitura la un depozit al armatei. Şi să fure nişte kalaşnicoave prăpădite. Ca să ce? Să cîştige, dacă ar reuşi să le vîndă, un mărunţiş de 10.000 de euro? Şi să-şi ridice-n cap toate instituţiile de forţă ale ţării? Trebuie să fii cel puţin dus cu pluta. Sau, măcar masochist. Partea cea mai haioasă e că nea ăştia, organele, chiar vor să credem basmul. Şi, din cîte observ, cu ceva excepţii ( „Gîndul” şi nişte comentarii pe la televiziunile mogulilor), presa a cam pus botul!

Anunțuri

4 gânduri despre „Ciorogîrla, mon amour

 1. Salve, signor Teaca!
  Ati grait pe gustul subsemnatului…Asta e: paine si circ ! Si prea multi „au pus botul”… Poate ca suntem natia careia ii place sa fie mintita….Rezultatu’ ? Tugulanul mioritic sa stea de sarbatori cu ciozvarta de porcina in dreapta si cu stacana cu matrafox in stanga si sa zica: ba, astia e competenti! Prezidentu’e super –bengos!” Ma deranjeaza mult al dracu’ ca tovaraseii din „elita politica” ne cred dobitoace… Poate vine si ceasu’ socotelilor odata si odata, cand s-o trezi electoratul din mocirla indiferentei…
  Dar mai dati-i la origini si hai sa ne traiti cu sanatate si bucurii si la anul care vine si…sa scrieti bine! …Ca sa-l parafrazez pe prim presedintele de partid si de stat.. .
  P.S. Oare atunci cand oamenii te citeaza cam prea des in calitate de prim presedinte de partid si de stat, poti avea soarta unui predecesor
  „ prea impuscat” de sarbatori? Citari asezonate cu pupincurismele camarilei, of course… Nu ca as dori moartea pacatosului…doar sa-l vad un piculet la galere…si nu pe post de timonier…
  Sa va fie bine si….una affetuosa stretta di mano!
  Zile faine!
  Il Padrino

 2. Buna ziua, domnul Teaca! Stiu ca nu are legatura cu subiectul post-ului, dar am pierdut numarul dumneavoastra de telefon din probleme tehnice si vroiam sa va doresc, macar prin intermediul internetului, „Un An Nou mai bun, cu sanatate si fericire alaturi de cei dragi!”

  P.S: In redactia dumneavoastra am facut primul pas adevarat spre jurnalism si nu voi uita niciodata rabdarea si omenia cu care m-ati tratat!

 3. Il Padrino
  Crin a spus zilele trecute, în Parlament, nişte vorbe cu tîlc: „Poporului i se face cu ochiul”. Treaba e că poporului îi cam place să fie minţit frumos şi să i se facă cu ochiul. Ăştia sîntem, şi defilăm împreună, naiba ştie spre ce! Te mai aştept pe blog şi la anul. Salve!

  Raluca
  Îţi doresc să ai parte de mulţi ani buni, pentru că-i meriţi. Sper să ajungi un gazetar adevărat, ai tot ce-ţi trebuie pentru asta.

 4. Teaca, valoarea armelor conta sau calibrul de mare smeker cu AKM? In plus, pretul „de la raft” creste ametitor fiind o marfa al dracu’ de ilegala.
  O mitraliera cu afet crezi ca o iei cu 2000$ pe piata neagra?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s