Home

Priveam imaginile filmate de o televiziune, prin geamul unei crîşme, la Sinaia, unde preşedintele ţării, primul ei ministru şi şefa Camerei Deputaţilor o sărbătoreau, ţopăind, pe ministreasa dezvoltării şi a turismului, şi mă întrebam, de ce ţine Traian Băsescu să o susţină şi să o promoveze cu atîta obstinaţie pe Elena Udrea? De-aia. Pentru că nu-i pasă. Pentru că se simte puternic şi intangibil.

E o stare de graţie pe care am mai întîlnit-o, la un nivel mult mai modest, în ’97, cînd Emil Constantinescu, aflat la apogeul puterii, cu nişte cote de încredere colosale în sondajele de opinie, l-a adus la Cotroceni pe fiul principalei sale consiliere, Zoe Petre. Întrebat fiind de ce o face, preşedintele de atunci a răspuns, dezarmant de sincer: „Pentru că îmi pot permite. Am de unde să pierd.”

Gesturile de azi ale lui Traian Băsescu, indiferente la tribulaţiile presei şi la comentariile ostile, ne pot da o măsură asupra a ce ne aşteaptă în acest al doilea mandat. Preşedintele va fi pe cai mari. El e alesul, primul şef de stat de la Ceauşescu încoace care va „domni” 10 ani. El se crede providenţial şi e convins că are o misie încredinţată de Popor: să modernizeze statul român. Prin orice mijloace. Aşa că, îşi permite, fără scrupule, oricîte slăbiciuni, gen Udrea sau Oprea, chiar dacă-şi va ridica în cap societatea civilă. Aia care nu-i pupă caftanul. Şi se va folosi de „organe”, dincolo de limitele cutumei politice dîmboviţene. Iată, Udrea a primit NUP-ul, cu respect, sărumînuşiţele, taman în preziua audierii în comisii, deşi nimeni nu sesizase (încă) DNA. Dar, DNA veghează, DNA se autosesizează, DNA acţionează, să trăiţi!

Şi ce dacă respectabilul „Sunday Times” strîmbă din nas? Ce dacă şi alte publicaţii străine scriu că protejata preşedintelui, acuzată de corupţie, dar care pozează pentru reviste glossy, în lenjerie intimă, va superviza fondurile UE pentru România, avînd pe mîini un buget de 3,7 miliarde de euro? Chiar dacă nu are „expertiză”? Ce dacă un general dubios pînă la Dumnezeu, fost baron şi  „mafiot” pesedist, este preluat, curăţat, spălat, albit, înstelat şi cocoţat în fruntea unui minister care ar trebui să fie condus de un civil?

Cîinii (democraţiei) latră, caravana ( Sultanului) trece!

Anunțuri

13 gânduri despre „De ce nu-i pasă preşedintelui

 1. Dati cu penita (sau, ma rog, tehnica, adica tastatura) in ei! Sunteti cel mai tare ziarist din BV!! Mucosii, complexatii, betivii, inadaptabilii, prostii, superficialii… (si la feminin, si masculin) din presa brasoveana trebuie sa va urmareasca atent scrierile! Dupa care, dati le un sut in fund si trimiteti panaramele la munca!!!

 2. Ei, nici chiar aşa, prietene Tărăcilă. Nici eu nu sînt „cel mai tare din parcare”, şi nici presa braşoveană nu e lipsită de condeie. Pe unii chiar îi ştiu bine şi ştiu de ce sînt în stare. Eu am avantajul că, după o viaţă în gazetărie, pot să scriu acum fără constrîngeri. E mare lucru!

 3. Vad ca data ati reusit s-o scrieti in limba romana, spre deosebire de alti blogheri. N-ati putea sa traduceti si celelalte elemente („Rate this”, „Thank you”, „will not be published”…). E foarte agasant amestecul asta de romana si engleza. Chiar si „Lasă un Răspuns” ar putea sa fie cu r mic, asa cum e corect in limba romana. In privinta articolului, felicitari!

 4. Elena Udrea este un accesoriu prezidential inestimabil.

  Ea este cea care i-a adus voturi lui Basescu, chiar si prin simpla banuiala (intretinuta constient) ca i s-ar tavali in pat, completindu-i acestuia portretul apreciat drept model suprem de catre toata generatia manelista (cea care l-a si facut presedinte pina la urma).

  Daca ar fi pierdut-o si pe ea prin tribunale, ar fi fost ca si cum i s-ar fi amputat penisul. Haita ar fi inceput sa il simta slab.

  Nu si-ar fi putut permite asta, niciodata.

 5. Nu e pentru prima oara si nici pentru ultima cand presidentul ne arata ca face ce vrea pentru ca asa …pohteste. Va trebui sa ii suportam pohtele ca asta este…

 6. PARANOIA DOMNULE, PARANOIA.
  SI DISPRETUL FATA DE ORICE URMA DE MORALITATE, BUN SIMT, DECENTA
  SUNT DESANTATI.
  SI NE ARATA CA FAC ORICE VOR „MUSCHII” LOR.
  SUNT DEASUPRA LEGII, NIMENI SI NIMIC NU II POATE OPRI.
  CAINII LATRA, CARAVANA TRECE.
  ESTE MOTTO-UL LOR.
  SUNT DE NEOPRIT.
  SAU MAI STII ?
  DEOCAMDATA TREBUIE SA REZISTAM SI SA VEDEM URMAREA.
  MANDARINELE VOR PIERI PE LIMBA LOR.
  PE FURACIUNEA LOR.PE IMORALITATEA LOR, PE BICISNICIA LOR.
  SI NOI VOM PRINDE MOMENTUL ACELA.
  N-A FOST SA FIE ACUM, PENTRU CA AU FRAUDAT.
  SUNT CAPABILI DE ORICE TICALOSIE.
  DAR II VEDETI CUM ARATA LA INFATISARE.
  SCOFALCIT, VESTEJIT, UN AUROLAC ARATA MAI BINE – EL.
  EA VULGARA, PENIBILA SI PROASTA.
  PE AL TREILEA NU IL STIU. NO FACE, NO NAME, NO NUMBER.
  ORICUM AU NISTE INFATISARI, ATITUDINI, MANIERE, DE TE SPERII.
  LA BALCI SI LA BALAMUC VEZI FETE MAI PLACUTE.
  SUNT EU SI FAC CE VREU.
  ACESTA ESTE MOTTO-L.
  SI ETALAZA UN CINISM, CARE AR TREBUI SA INSPAIMANTE.
  DACA NE-AR MAI PUTEA SPERIA SAU SOCA CEVA.
  EI – ALESII VOR MAI FACE BOACANE, MAGARII, TICALOSII, TOATE RELE LUMII DE CARE SUNT CAPABILI.
  NOI, LA COTITURA.
  NU VOM RABDA LA INFINIT.
  E IMPOSIBIL.
  SI MAI SUNT SI ALTII CARE II POT OPRI INAINTEA NOASTRA.
  ALESII SA FACA CELE CUVENITE.
  APOI INSTITUTIILE EUROPENE SI MAI DEPARTE.
  DEOCAMDATA PRESA DE DINCOLO DE FRUNTARII ATENTIONEAZA, URMEAZA CEILALTI SA SE MANIFESTE.
  VOM TRAI SI VOM VEDEA. CU DRAG, m.s.
  ARTICOLELE SUNT SUPER,. CONTINUATI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s