Home

„Românii sînt hoţi.” Cum vă sună? Aşa-i că nu vă place?  După  ce am fost învăţaţi că românii sînt un popor harnic, inventiv şi ospitalier! Depinde de care parte a băţului te afli, nu?  Mai vreţi? Politicienii sînt corupţi. Medicii sînt şpăgari. Ziariştii scriu la comandă. Bucureştenii sînt „mitici”. Ardelenii sînt înceţi la minte…

Nimic nu mi se pare mai nociv decît o generalizare. Generalizarea duce, inevitabil, la polarizare. Iar polarizarea, la ură. Cam în faza asta sîntem azi, după o campanie îngrozitor de toxică, în care generalizările au fost duse la extrem.  Pedeliştii au furat. Pesediştii, nu. Băsescu a fost ales de popor. Geoană, nu. Diaspora e vinovată, că l-a preferat pe Băsescu. Botoşenenii, care au pus masiv ştampila pe Geoană ( 62%), nu. Pesediştii sînt comunişti. Pedeliştii sînt democraţi. Hm. Liberalii sînt manevraţi de Patriciu. Liberalii sînt doriţi la guvernare. Cu, sau fără Patriciu? Geoană e prostănac (Ion Iliescu). Băsescu e un golan bătrîn ( Mircea Dinescu). „Securitatea a învins încă odată Partidul Comunist” ( CTP, editorial).

Cum să te mai „reconciliezi”, cum lansează, cu un rînjet sardonic, fostul şi, probabil, viitorul preşedinte?

2 gânduri despre „Generalizare, polarizare, ură

  1. He, he, he! Mă trece şi pe mine gîndul să renunţ la blogul politic şi să fac unul de miştouri, bîrfe şi ţîţe. Nu asta vrea Poporul lui Băse?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s