Home

Ce frumos se întoarce istoria!

În 1866, sătui de stilul autoritar al lui  Alexandru Ioan Cuza, liberalii şi conservatorii au plănuit o lovitură de palat, silindu-l pe domnitor să abdice. Şeful şi fondatorul PNL, Ion C. Brătianu, îl cheamă pe prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Prince Karl), să ocupe tronul principatelor. Peste 15 ani avea să devină primul rege al României.

În 2009, şeful PNL, Crin Antonescu, sătul de derapajele autoritariste ale preşedintelui Băsescu,  apelează tot la un neamţ, Burgermeister der Hermannstadt, pe numele său Klaus Johannis, pentru a ocupa funcţia de premier al României. Ecuaţia este, fireşte, niţel mai complicată, mai întîi trebuie să devină Geoană preşedinte.Totuşi, ca să închidem cercul, va intra şi Herr Klaus în istorie?

Reclame

8 gânduri despre „De la Prince Karl la Burgermeister Klaus

 1. Am mari îndoieli că Geoană, odată văzut președinte, își va aduce aminte de Johannis pentru prim-ministru.

 2. Andrei, cred că nu va avea loc de întors, dacă vrea să aibă pesedişti la guvernare. Crin nu se va lăsa călcat în picioare, ceva îmi spune asta! Şi-apoi, ce altă soluţie ar avea: să meargă iar la braţ cu pedeliştii? să forţeze alegeri anticipate? Exclus, şi-ntr-un caz şi-n celălalt, din multe motive, pe care le intuim, nu?

 3. Atitudinea ta este corecta. Nu este momentul pentru angoase intelectuale. Nu poti lupta cu grobienii folosind fineturi.

 4. […] PNL este atras într-o capcană de PSD, pentru că pentru a-l numi pe Johannis premier, social-democraţii şi liberalii trebuie să respingă în parlament guvernul Negoiţă. Ceea ce înseamnă că, în cazul în care Geoană ajunge preşedinte, drumul spre alegerile anticipate este deschis […]

 5. Cele mai importante declaratii ale lui Crin Antonescu:

  * Se afirma in presa ca, cu prilejul acestei intalniri, domnul Geoana ar fi solicitat sprijin financiar si politic din partea Federatiei Ruse sau a unor cercuri din Federatia Rusa.
  * Se afirma, de asemenea, in presa ca discutiile s-ar fi putut purta si in legatura cu optiuni strategice ale Romaniei legate de politica de securitate energetica.
  * Nu stim in acest moment care este adevarul, dar cred ca avem dreptul sa il aflam, si avand in vedere ca initial, aceasta vizita a fost negata si de domnul Hrebenciuc, si de domnul Cozmin Gusa, ca ea ulterior a fost confirmata de catre fostul ministru de Externe, domnul Cristian Diaconescu, care a dat si anumite amanunte privind faptul ca domnul Geoana a efectuat aceasta vizita, totusi, in calitatea sa de vicepresedinte al CSAT si de presedinte al Senatului, cu o mapa de lucru pe care Ministerul de Externe, conform obligatiilor sale, a pregatit-o, cer explicatii domnului Mircea Geoana.
  * Intai si intai sa ne spuna in ce a constat aceasta intalnire, care este adevarul in legatura cu posibila sa solicitare de sprijin din partea Moscovei, in campania electorala, daca este adevarat acest lucru sau nu. Avem nevoie de un raspuns oficial.
  * Domnul Geoana trebuie sa ne spuna de ce era nevoie de o intalnire neoficiala pe care presedintele Senatului sa o aiba si de ce asupra ei s-a pastrat atata vreme tacerea, mai precis pana cand presa a dat de urma acestei intamplari.

 6. Tare îmi e că o să avem un premier cunoscut sub denumirea de „marinarul”, după vreo 3 luni de la alegeri… Asta în contextul în care Geoană ar face bine şi ar câştiga alegerile…

 7. Vasile, dacă va cîştiga Geoană, Negoiţă va fi obligat, moral, să-şi depună mandatul. Dacă nu, va fi picat în Parlament. Asta nu-l va obliga pe preşedinte să dizolve Parlamentul. Nimeni nu vrea anticipate!

  Antonescu: Geoană are multe de explicat. Inclusiv povestea cu Moscova. Va avea ocazia, în campanie. Sau, va fi silit!

  Marius: Marinarul nu va fi premier nici dacă va cîştiga Boc viitoarele alegeri prezidenţiale! Dacă pierde acum, e terminat.

 8. Nu e deloc frumos.Cu toate ca un pricipiu al istoriei este ca totul se repeta.
  Sper ca nu si 1907 , 1940 si altele la fel de rele.Datele astea le-am dat ptr ca atunci eram cu „nemtii” la conducere.
  Oricum , romanii au o slabiciune binecunoscuta -tot ce e strain e mai bun decat ce e al nostru-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s